Altın piyasasında hafta sonu fiyatları! Beklentiler ve fiyat tahminleri neler?

Altın piyasasında hafta sonu fiyatları merak edilirken bundan sonrası için uzman görüşleri de araştırılıyor. Altın fiyatları ne kadar oldu, bundan sonra hangi fiyatlar görülebilir?
Altın piyasasında hafta sonu fiyatları! Beklentiler ve fiyat tahminleri neler?

Altın piyasası ile alakalı olarak ilgi devam ediyor. Türkiye büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya başlarken finansal piyasalarda da küresel çapta işlemler devam ediyor. Borsa İstanbul kapatılırken altın piyasası yurt dışı kaynaklı olarak fiyatlanmaya devam ediyor. Altın yatırımcılarını çok yakından ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanmaya da devam ediliyor.

ONS ALTIN NEDEN DÜŞÜŞTE?

Altın piyasasında fiyat hareketleri çok karmaşık bir yapıda ilerliyor. 2023 yıl altın yılı olacak şeklinde lanse edilirken Ocak ayında fiyatlar buna uygun şekilde yükseldi. Ancak Şubat ayında altın fiyatlarında gerilemeler başladı. Bu gerilemelerin neticesinde ons altın 1.850 dolar ile 1.870 dolar arasında hareket etmeye devam ediyor. Şu anda ons altın 1.865 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Ons altında meydana gelen gerilemelerin tek bir nedeni bulunmuyor. Öncelikle teknik olarak bir düzeltmeye ihtiyaç vardı ve bu gerçekleşti. Sürekli yükselen bir finansal piyasa sağlıklı bir yükseliş gösteremez. Bunun yanında kar satışları da geldi. Düşüşün bir kısmı da bundan kaynaklandı.

Ancak ons altının gücünü kıran FED Başkanı Jerome Powell’in son açıklamaları oldu. Piyasalar yavaş yavaş FED’in faiz artırımı patikasından çıkmasını bekliyordular. Ancak Powell şiddetli bir faiz artırımı yapılmayacağını söyleyerek güvercin tonda mesaj verirken yüzde 2 enflasyona kadar sürecin devam edebileceğini belirtti. Bu da altın piyasası için baskı oluşturdu ve fiyat gerilemeleri geldi.

İSLAM MEMİŞ 15 ŞUBAT DEMİŞTİ

Altın piyasası için fiyat beklentisinin yüksek olduğunu belirten islam Memiş bir süre önce değerlendirmelerde bulunmuş ve, “Altın fiyatlarında düşüş olacağını ve 1.850 dolar ile 1.950 dolar aralığı vermiştim. Gerilemeler olağan ve telaşlanmaya gerek yok. Alım fırsatını kullananlar yatırımlarını yapıp beklemeye başladılar. 15 Şubat’tan sonra altın piyasasında yeni bir hikaye yazılmaya başlanacak. Sabırlı olan altın yatırımcısı yine kazanacak.” demişti.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın ile alakalı olarak fiyatlama da merak ediliyor. Bir süre önce rekorlarla gündem olan gram altın ons tarafından alamadığı destek nedeniyle geriledi. Şu anda gram altının tabela fiyatı 1.129 TL’den işlem görüyor. Ancak bunun bir de kuyumcu fiyatı bulunuyor. Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın 1.148 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.