Altın piyasasında ibre terse döndü! Ons altın düştü, gram altın fiyatı değişti!

Altın piyasası güne fiyat düşüşleri ile başladı. Ons altında gerilemeler olurken gram altın bu durumdan sert şekilde etkilenmedi. Yükselen dolar kuru gram altın fiyatında denge sağladı. Altın piyasasında son fiyatlar nelerdir?
Altın piyasasında ibre terse döndü! Ons altın düştü, gram altın fiyatı değişti!

Altın piyasası ile alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. Altın fiyatlarının yükselişi beklenirken fiyatlarda bugün gerileme başladı. Bu yeni fiyatlar yatırımcıları endişelendirirken günün fiyatlarına dair ilk veriler de belli oldu. Altın fiyatları Türkiye’de dolar kuru üzerinden hesaplandığı için bir denge kurulduğu gözlemleniyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu.

ONS ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Ons altın bir süredir 2.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmak için ısrarcı bir görüntü ortaya koyuyordu. Ancak bu durum bugün terse döndü. Ons altın 2.000 dolar seviyesinin aşağısına gerilerken şu anda 1.987 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Bunda FED üyelerinin gerekmesi halinde faiz artırımlarına devam edileceğini açıklamaları etkili oldu. Ons altın yeniden faiz baskısı altında kalacağı endişesi ile fiyat düşüşü yaşadı.

GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ OLMADI!

Gram altın fiyatında ons altının düşüş etkisinin sınırlı kaldığı bildirildi. Dolar kuru 19,74 TL’ye yükselince gram altın ons altındaki düşüşleri kısmen dengelemeyi başarabildi. Şu anda gram altın için 1.261 TL fiyatı görülüyor. Bu fiyat gün içinde ons altın ile dolar kurunda meydana gelebilecek fiyat hareketlerine göre yükselip veya düşebilecek.

SERBEST PİYASADA AYRI FİYATLAR

Bir süredir serbest piyasada altın fiyatları da dolar kuru da ayrı bir fiyatlamaya tabi tutuluyor. Bankalar arası piyasa üzerinden belirlenen fiyatlarla serbest piyasada ne dolar ne de altın işlemi yapılamıyor. Serbest piyasada dolar kurunun satış fiyatı şu anda 20,48 TL olarak görülüyor. Buna bağlı olarak kuyumcuların gram altın satış fiyatının ise 1.377 TL olduğu bildirildi.