Altın piyasasında trend değişti! Bugünün ons ve gram altın fiyatları belli oldu!

Altın fiyatlarında düşüş bugün de sürüyor. Altın fiyatlarındaki gerilemenin nedeni ne? Ons altın ve gram altında güncel fiyatlar neler?
Altın piyasasında trend değişti! Bugünün ons ve gram altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasasında son günlerde bir düşüş trendi hakim olmaya başladı. Fiyatlarda geri çekilmeler çok hızlı olmasa da altın yatırımcını endişelendiren bir görüntü ortaya çıktı. Altın için yeni bir baskılanma mı uygulandığı merak edilirken fiyatlar da güncel olarak takip ediliyor. Altın fiyatlarındaki düşüşün ana nedeni ne?

ALTIN FİYATLARI NİYE DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarına son 2 yıldır tamamen FED yön veriyor. Faiz artırımı ile baskı altına aldığı altın piyasasını kontrol eden FED bu kontrolü elden bırakmıyor. FED’in faiz artırım patikasında sona geldiğine dair değerlendirmeler piyasalarda fiyatlansa da yine de faiz artırımı ihtimali tamamen ortadan kalkmadı. FED üyeleri de zaman zaman faiz artırımlarına devam edilebileceğine dair açıklamalar yaparak altın fiyatlarının baskı altına alınmasına neden oluyorlar.

FED faiz artırımları ile doların değerini yükseltirken altının değerini düşürdü. Bu süreçte bir anda doların değerini düşürmeyecek olan FED altın piyasasındaki baskısına kontrollü bir şekilde devam ediyor. Doların değerinde düşüşler olacak ama bir anda bu düşüşün sert bir şekilde yapılması beklenmiyor. Bundan dolayı ons altın fiyatında geri çekilmelerin olabileceği piyasa uzmanları tarafından olağan değerlendiriliyor. Hatta ons altın için 1.910 dolara kadar düşüş aralığı dillendiriliyor.

ONS ALTIN FİYATI NE KADAR?

Ons altın için fiyatlar merak konusu oluyor. Bugün ons altın güne 1.978 dolar seviyesinde başladı. Düşüş trendinin devamı beklense de günlük veri akışına altın piyasasının tepkisine göre fiyatlar belirlenecek. Mayıs ayının sonuna kadar bu fiyatlamanın devam etmesi bekleniyor. Haziran ayında ise altın fiyatlarında yükseliş trendi beklentisi bulunuyor.

GRAM ALTIN FİYATI DEĞİŞTİ!

Ons altında bir fiyat düşüşü gözlemlense de gram altında farklı bir görüntü bulunuyor. Gram altının fiyatında dolar kuru da etkili oluyor. Dolar kurunda da kontrollü hafif bir yükseliş takip ediliyor. Bu durum ons altından gelen kayıpların bir kısmını telafi ettiği için gram altında işleri değiştiriyor. Gram altın şu anda bankalar arası piyasada 1.257 TL olarak görülüyor. Gram altın işleminin yapıldığı fiyat olan serbest piyasa fiyatının ise 1.377 TL olduğu bildirildi.