Altın tahmini tutan analistten dolar yorumu! Yön her an değişebilir uyarısı!

Yaptığı finansal değerlendirmeler ile dikkat çeken ekonomistlerden olan Fatih Tonguç dolar kuruna dair çarpıcı bir analizde bulundu. Dolar kurunun yönünün değişebileceğini söyleyen Fatih Tonguç özellikle FED’e ve borsaya dikkat çekti.
Altın tahmini tutan analistten dolar yorumu! Yön her an değişebilir uyarısı!

Türkiye ekonomisinde uzunca bir süredir baskılanan ve bunun neticesinde oynak olmayan bir dolar kuru ile karşılaşılıyor. Dolar kurunda baskılamanın ne kadar daha devam edeceği ve kurun yükselip yükselmeyeceği en çok merak edilen kon ular arasında yer alıyor. Dolar kuruna dair ünlü ekonomist Fatih Tonguç yeni bir değerlendirme yaptı. Fatih Tonguç son olarak altın piyasasına dair yaptığı değerlendirme ile haklı çıkmıştı.

EN BÜYÜK SPEKÜLATÖR FED

Dolarda olabilecekleri değerlendiren Fatih Tonguç, “Piyasada en büyük spekülatör FED oldu. Biz trendle veya FED ile kavga edemeyiz. Kesinlikle bu oyunun kurallarını biz koymuyoruz. Biz FED’in koymuş olduğu kurallara göre işlem yaparak kar etmeye çalışıyoruz. FED güvercine döndüğünde borsalardan alırız. FED şahin pozisyona geçerse o zaman da endekse göre hareket ederiz.” dedi.

DOLARDA YÖN NE OLACAK?

Yabancıların borsadan kaçtıklarına dikkat çeken Fatih Tonguç, “Türkiye’de bir döviz sıkıntısı olduğunu artık herkes biliyor. BOTAŞ’ın Rusya’ya olan 20 milyar dolar borcu ertelendi. Bugün ekonomi ile politikayı ayırmanız çok zor. Dolar kurunda bir süredir baskı var. Bu baskının sonucunda seçim sonrası dolar kurunda yukarı yönlü bir hareket bekleniyor olabilir. Yabancılar borsadan satıp çıkıyorlar. Dolar yükselince geri mi gelecekler? Bu durum dolar kuru için çok önemli bir gösterge. Dolarda yön her an değişebilir.” ifadelerini kullandı.

İKİ FARKLI DOLAR KURU VAR

Türkiye’de dolar piyasasına dair ayrı bir tespit yapan Fatih Tonguç, “Artık iki farklı dolar kuru ile karşı karşıyayız. Kapalıçarşı’da yani serbest piyasada ayrı bir dolar kuru var, bankalarda ise ayrı bir dolar kuru var. Arjantin’de de böyle bir uygulama olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.