Ankara - Sivas yüksek hızlı tren YHT bilet fiyatı açıklandı!

Ankara – Sivas hattında hizmet vermeye 26 Nisan’da başlayan yüksek hızlı tren için bilet fiyatları belli oldu. Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edecek olan yüksek hızlı tren için vatandaşlar 1 Haziran’dan itibaren bilet satın alarak yolculuk edebilecekler.
Ankara - Sivas yüksek hızlı tren YHT bilet fiyatı açıklandı!

Türkiye’de ulaşım alında yeni yatırımlardan birisi de Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı olmuştu. Bu haf 26 Nisan’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise vatandaşlara bir müjde vererek Ankara – Sivas yüksek hızlı tren için vatandaşların Mayıs ayının sonuna kadar ücretsiz yararlanabileceklerini duyurmuştu. Ücretsiz uygulama ay sonuna kadar devam edecek ama 1 Haziran’dan itibaren uygulanacak olan fiyat tarifesi belli oldu? Ankara – Sivas yüksek hızlı tren hattı bilet fiyatları ne kadar oldu?

BİLET FİYATI BELLİ OLDU?

Ankara – Sivas yüksek hızlı tren hattı için bilet fiyatı belirlenerek açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın internet sitesinde vatandaşlar 1 Haziran sonrasındaki seferler için ilgili hattan bilet alımı gerçekleştirebiliyorlar. Ankara – Sivas YHT bilet fiyatı 240 TL oldu. Sivas ile Ankara arasında otobüsler ise kişi başı 400 TL’den bilet kesiyorlar. Otobüsten daha ucuz bir fiyatla vatandaşlara seyahat etme imkanı verilecek.

120 BİN YOLCU HEDEFİ

Türkiye’nin ulaşım alanında kayda değer projelerden olan Ankara – Sivas YHT hattı vatandaşların büyük beğenisi ile karşılaştı. Ücretsiz olmasının da cazibesi ile 26 Nisan’dan itibaren 70 bin yolcu ilgili YHT ile seyahat etti. Mayıs ayının sonuna kadar bu rakamın 120 bini aşması bekleniyor.

Öte yandan Türkiye’nin farklı bölgelerinde de YHT projeleri planlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan planlama ile Türkiye’nin her bölgesine YHT ile ulaşmanın mümkün olabileceği bir hazırlık yapılıyor. Yeni dönemde bu konuda çalışmaların hız kazanması bekleniyor.