Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı sona erdi ilk açıklamalar geldi işçi ve işveren 2023 Ocak zam teklifi ne kadar?

Çalışma Bakanlığı, işçi ve işveren sendikaları tarafından gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı az önce sona erdi. İşçi ve işverenin 2023 asgari ücret zam teklifi için beklenen ilk rakam açıklaması nedir, 2023 asgari ücret zam oranı ne olur?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı sona erdi ilk açıklamalar geldi işçi ve işveren 2023 Ocak zam teklifi ne kadar?

Ocak ayında asgari ücretli çalışanlara ödenecek olan maaş zammı için başlayan asgari ücret tespit komisyonu için 2. toplantı bugün yapıldı. Saat 14:00 itibari ile başlayan toplantıda işçi ve işveren sendikaları tarafından ilk rakamların masaya getirilmesi bekleniyordu. Bugüne kadar yapılan açıklamalarda hep yuvarlak ifadeler kullanılmıştı. 

Bugün yapılan son açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir kere daha her iki tarafından üzerinde uzlaşıya vardığı bir rakamı açıklamak istediklerini, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getirmişti. Rakam için beklentiler çift hanelere ulaşsa da yine de en gerçekçi asgari ücret tahmini beklentisi 8 bin lira ile 8 bin 500 lira arasında yer almıştı. 

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SONA ERDİ! 

Saat 16:47 itibari ile asgari ücret toplantısı sona ererken gözler gelecek olan ilk açıklamaya çevrildi. Toplantı sonrası ilk açıklama işçi tarafından yapıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak "Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi, bir kısmını da alacağız. Rakam gelmedi. Son toplantıda inşallah gelir, gelmez de sizlerle paylaşacağız" dedi. 

 TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise "Bugün gelen rakamları değerlendirdik, ek bilgi istedik. Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği masada, talebimizi yeniledik" diyerek henüz rakam konuşulmadığını söyledi.