Bakan Şimşek bizzat açıkladı! İlk kez eve sahip olacaklar yaşadı! Faiz destekli kredi geliyor

Yeni bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapmış olduğu açıklamada konut kredilerine gelen sınırlamalara ilişkin konuştu. Bakan Şimşek, ilk kez ev alacaklara da seslendi. İşte ayrıntılar…
Bakan Şimşek bizzat açıkladı! İlk kez eve sahip olacaklar yaşadı! Faiz destekli kredi geliyor

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim devam ederken; gayrimenkul sektöründe de fiyat dengesi iyice kaçtı. Bu nedenle Ticaret Bakanlığı yeni önlemler almaya başlayarak, denetimleri artırmışken; yeni açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez konut alacakların destekleneceği de ortaya çıkmıştı. Özellikle kamu bankalarından faiz destekli krediler ile desteklenmesi beklenen bu kişiler için açıklama bu kez Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi.

Bugün bir açıklama gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündeminde enflasyon vardı. Enflasyonu 2026 yılının sonuna kadar tek haneye indirme hedeflerinin olduğunu bildiren Bakan Şimşek, devamında ikinci konut alımında getirilen konut kredisi kullanım sınırlamalarına ilişkin konuştu. Yaptığı açıklamalarla sınırlamaların devam edip etmeyeceğini de belirten Bakan Şimşek, ilk kez ev alacaklara da seslendi. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından önemli satır başları…

“2021 ARALIK AYIYLA 2023 MAYIS AYINA KADAR KUR BELLİ DÜZEYDE TUTULMUŞTU”

bakan-simsek-talimati-verdi-kobiler-icin-kredi-garanti-limitleri-artiriliyor-1692963918.jpg

Ekonomideki son görünüme ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli mesajlar verdi. Özellikle kura değinen Bakan Şimşek, “Edindiğim izlenim, genel anlamda programın hedefleri, makro göstergeleri gerçekçi bulunuyor. Enflasyonla ilgili tahmin değişiklikleri, bizim resmi daha iyi anlamamızla ilgili ortaya çıkan değişikliklerdir. Kur, uzun süre tutulmuş, 2021 Aralık ayıyla 2023 Mayıs ayına kadar kur belli düzeyde tutulmuştu. Biz kuru serbest bıraktık” açıklamasını yaptı. Açıklamalarının devamında yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacminin yüzde 140 oranında artış gösterdiğini dair de ifadeler kullanan Bakan Şimşek, konut kredilerine ilişkin önemli mesajlar verdi.

“BİRİNCİ KONUT İÇİN VATANDAŞIMIZIN KONUT EDİNMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Yüksek seyreden kredi hacmi nedeniyle cari açığın kontrol edilemeyeceğini bu nedenle de kredide sınırlamaların gerektiğine işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Taşıt kredilerinde sınırlayıcı bir perspektife sahibiz. Birinci konutu kredilendirme konusunda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Birinci konut için vatandaşımızın konut edinmesini destekliyoruz. Ancak ikinci, üçüncü konut veya yazlıkları krediyle biz bunu desteklemeyeceğiz” şeklinde konuştu. Kredilere ilişkin açıklamalarını sürdüren Şimşek, “Krediyi bu alanlarda ciddi şekilde hem fiyatlama olarak hem de miktar olarak sınırlayacağız. Bankalarda bu tür kredilerin risk ağırlığını artırdık, artırmaya devam edeceğiz. Fiyatlamasını daha doğru yapacağız” ifadelerini kullanarak, açıklamalarını noktaladı.