Bakan Şimşek'ten son dakika emekli zammı açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten son dakika emekli maaş zammı hakkında açıklama geldi.
Bakan Şimşek'ten son dakika emekli zammı açıklaması!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme yaşandı! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte emekli maaşlarına yapılması beklenen zamlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda emekli vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği ifade edildi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME!

Bakan Şimşek tarafından emekli maaşları hakkında "Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.

Çalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor." dedi.

ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK!

Son olarak enflasyon hakkında ise "Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Ama önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın, alın gücünü artırmanın tek yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir. Olmazsa olmaz ön koşul fiyat istikrarıdır.

Çalışanlarımızın alım gücünü nasıl koruruz? Enflasyonu düşürerek koruruz. Enflasyon yüksekten oynaklığı artıyor, tahmini zorlaşıyor. Firmaların planlaması da zorlaşıyor. Enflasyonla mücadele topyekün destek verilmesi gereken bir programdır.

Önümüzdeki dönemde sabırla bu programı uygulamamız lazım. Bunun için bir takım maliyetler olacak. Kolay olamayacak." ifadeleri ile gelişmeleri aktardı.