Bakanlık resmen duyurdu! Faizsiz 400 bin TL kredi desteği verilecek

Bugün Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgesinde iş yerleri için verilecek olan kredi destekleri açıklandı.
Bakanlık resmen duyurdu! Faizsiz 400 bin TL kredi desteği verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından bugün AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Şehir Buluşmaları" programında önemli açıklamalara yer verildi. Yapılan bu açıklamalarda deprem bölgesinde vatandaşlara verilecek olan desteklerden bahsedildi. Söz konusu Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile birlikte KOBİ'ler için verilen desteğin detayları açıklanırken iş yerleri için verilecek olan toplam destek miktarı hakkında da önemli açıklamalara yer verildi.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK!

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından vatandaşların iş yerlerinin de büyük zarara uğradığı görülürken bu kapsam dahilinde devlet tarafından projeler ile desteklerin sürdürüleceği öğrenildi. Konuya ilişkin Kacır tarafından toplantıda "Deprem sonrasında KOBİ'lerimizin hızlı toparlanmaları adına bütün işletmelerimizin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik. Depremde zarar görmüş iş yerleri için ilk yılı geri ödemesiz olmak üzere 36 ay vadeli Acil Destek Programı'nı uygulamaya koyduk. Elazığ'da bu kapsamda 327 işletmemize destek sağladık. 104 milyon liralık kredi hacmi oluşturduk. KOBİGEL Destek Programı kapsamında yine 42 işletmemize Elazığ'da 53 milyon lira sunduk. Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile KOBİ'lerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında bir uluslararası finansman kaynağını ülkemize kazandırdık. Bu finansman ile hasar derecesine bağlı olarak ve firma ölçeğine göre Elazığ'daki işletmelere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlayacağız." ifadeleri ile vatandaşlar için verilecek olan destek tutarları açıklanmış oldu.