BDDK kredi kartları için yeni kararı duyurdu! 3.000 TL birden yükseltildi

Kredi kartı sahiplerine duyuru yapıldı. BDDK tarafından alınan yeni kararlar peş peşe açıklanırken bu kararlar kapsamında kredi kartı limiti sınırı hakkında da yeni düzenlemeye gidildi. 2023 kredi kartı limiti ne kadar, deprem bölgesi için kredi kararı ne yönde?
BDDK kredi kartları için yeni kararı duyurdu! 3.000 TL birden yükseltildi

BDDK kredi kartları için yeni kararı duyurdu! 3.000 TL birden yükseltildi - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından yapılan açıklama ile kredi kartı limiti ve taksit sayısı hakkında alınan yeni kararlar açıklandı. Kredi kartı limiti 3 bin TL birden arttırılırken taksit sayısı da arttırıldı. 

Ülkemizde 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir deprem felaketi yaşanmış, meydana gelen deprem merkez üssü olan Kahramanmaraş ilinin yanı sıra 10 ilde daha büyük bir yıkım yaşanmasına neden olmuştu. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilimizin yanı sıra Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Malatya illerinde nerede ise sağlam bina kalmazken Adana, Şanlıurfa, Elazığ, Osmaniye ve Diyarbakır illerinde de çok sayıda bina yıkılmıştı. Bu iller için OHAL kararı çıkmıştı. 

BDDK 11 İL İÇİN ALINAN YENİ KARARLARI AÇIKLADI! KREDİ KARTI LİMİTİ VE TAKSİT SAYISI ARTTIRILDI

Yaşanan büyük deprem felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar başlarken bir yandan enkaz kaldırma ve çadır, konteyner kurma çalışmaları sürerken bir yandan da deprem bölgesindekilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına maddi önlemler alınıyordu. Bu kapsamda kredi kartı olan depremzedeler için yeni düzenlemelere gidildi. 

BDDK tarafından yapılan resmi açıklama kapsamında "Depremin etkilediği illerde yerleşik üye iş yerlerince kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında kredi kartları taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak. Kredi kartlarında limite bakılmaksızın, asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenecek.

Kart limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltilerek bankalarca toplam kart limitinin ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşmayacak şekilde belirlenmesi ve aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi durumunda gerçek kişilerin edinebilecekleri kredi kartlarının toplam limitinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı" denilerek alınan limit kararı ilan edildi.