Borsa İstanbul'da çimento ve beton şirketleri 7 günde değerlerini ikiye katladılar!

Deprem sonrasında Borsa İstanbul’da çimento şirketleri oldukça yüksek değer kazandılar. Borsada işlem gören çimento ve beton şirketleri hisse fiyatlarını neredeyse ikiye katladılar.
Borsa İstanbul'da çimento ve beton şirketleri 7 günde değerlerini ikiye katladılar!

Türkiye deprem felaketi ile sarsılırken ilk anda Borsa İstanbul’un işlemlere kapatılmamasından dolayı çimento ve beton şirketleri dikkat çeken değer kazançları ile karşılaşmıştılar. Bu şirketlere ait hisse senetleri kendi aralarında farklılık gösterse de 7 işlem gününde iki kat değerlendiler. Deprem öncesi kapanış fiyatları baz aşındığında Konya Çimento yüzde 94,86 değer kanazarak hisse senedi 4.774 TL’ye çıktı.

ÇİMENTO ŞİRKETLERİ DEĞER KAZANDI!

Konya Çimento’yu bugün tavan yapan Oyak Çimento takip etti. Toplamda Oyak Çimento hisse senetleri yüzde 94,56 oranında değer kazandı. 3 Şubat’ta Oyak Çimento hisse fiyatı 20,6 Tliken bugün 40,08 TL’ye çıktı. Bugün değer kazanan ve tavan fiyata ulaşan bir şirket de Nuh Çimento oldu. Nuh Çimento hisseleri yüzde 94,28 değer kazanarak 183,3 TL’ye kadar çıktı.

Bugün tavan fiyatı gören çimento şirketlerinden bir diğeri de Afyon Çimento oldu. 3 Şubat verileri dikkate alındığında Afyon Çimento’nun hisse senetleri yüzde 94,14 yükselerek 12,6 TL’ye çıktı. Bursa Çimento’da ise yüzde 86,61 oranında artış gerçekleşti. Çimsa’nın 7 işlem gününde değer artışı ise yüzde 81,06 oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Akçansa yüzde 58,83, Göltaş Çimento yüzde 47,94 oranlarında artış kaydettiler. Batı Anadolu ve Batı Söke Çimento hisselerinde ise daha düşük oranlı kazançlar elde edildi. Bu hisse senetlerinde biraz daha dalgalı bir fiyatlama olduğu takip edildi. Bundan dolayı da getiri de daha düşük seviyede kaldı.

BETON ŞİRKETLERİ DE İKİYE KATLADI!

Beton şirketlerinin hisse senetleri de bu süreçte Borsa İstanbul’da değer kazandı. Çimbeton hızlı bir şekilde yükselerek yüzde 94,75 oranında getiri elde etti. Niğde Beton ise bu 7 günlük işlem sürecinde yüzde 94,62 oranında değer kazancı ile dikkat çekti. Boğaziçi Beton’un değer kazancı ise yüzde 18,63’te sınırlı kaldı.