Borsa İstanbul'da haftanın kazandıran hisseleri: İşte lider Şekerbank!

Borsa İstanbul da bu hafta en çok kazandıran hisseler açıklandı. Verileri ile beraber açıklanan listenin en çok kazandıranı Şekerbank olduğu açıklandı. İşte tüm detaylar…
Borsa İstanbul'da haftanın kazandıran hisseleri: İşte lider Şekerbank!

Borsa uzun bir süredir birçok insanın yatırım aracı olarak kullandığı bir kanal olurken son dönemde popülerliğini arttırdı. Özellikle yeni halka arzlarla katılımcı sayısını da oldukça yükselten borsa diğer vatandaşlar tarafından da dikkatleri üzerine çekti. Son dönemde kazandırdığı ve yükselişlerinin de halen devam etmesi ile talepçilerinin artması yatırım aracı olarak borsanın daha da öne çıkmasına sebep oldu. Her yeni gün halka arzlar artar ve buna nispetle borsa yatırımcı sayısı da çoğalırken Borsa İstanbul için en çok kazandıranlar da yatırımcılar tarafından merak edilen konular arasında yer aldı. Sıklıkla araştırılan en çok kazandıran hisseler araştırması için bu hafta borsanın en çok kazandıranları açıklandı. İşte tüm detaylar…

BORSADA BU HAFTA EN ÇOK KAZANDIRAN KİM?

Borsa yatırımcı sayısının artması ile beraber yeni halka arzları ile yatırımcılarına oldukça kazandırmaya devam ediyor. Borsadaki yükseliş trendinin devam etmesi yatırımcı sayısının artmasına sebep olurken aynı zamanda en çok kazandıranlarının da araştırılmasına sebep oluyor. Bu hafta Borsa İstanbul BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında en çok kazandıran hisse Şekerbank oluyor. Şekerbank yüzde 30,19 ile haftanın en çok kazandıranı olurken onu takiben yüzde 22,52 ile ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yüzde 21,56 ile Ülker Bisküvi Sanayi takip etti.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde ise genel olarak bu hafta yüzde 3,34 kazançla 8.325,30 puandan tamamladı. Endeks, hafta içinde en düşük 8.090,21 puanı, en yüksek 8.398,44 puanı gördü.

Söz konusu dönemde Borsa İstanbul Hizmetler Endeksi yüzde 1,25 kazançla 7.621,84 puana, Teknoloji Endeksi yüzde 9,19 yükselişle 9.139,77 puana ve Mali Endeks yüzde 6,19 kazançla 8.266,22 puana yükselirken, Sanayi Endeksi yüzde 3,07 değer kazancıyla 13.372,74 puana yükseldi.

BORSA İSTANBUL'DA BU HAFTA DEĞER KAYBEDENLER İSE...

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi içerisinde işlem gören ve bu hafta en çok değer kaybedenler ise yüzde 8,51 ile İş Yatırım Menkul Değerler, yüzde 7,31 ile Yayla Gıda, yüzde 6,17 ile Borusan Mannesman Boru ve Sanayi Ticaret şirketleri oldu.