Brent petrol çakıldı akaryakıt fiyatlarına indirim açıklandı! Araç sahipleri o saati bekleyen ucuz alacak

Petrol fiyatları uluslararası piyasada büyük bir hızla düşmeye devam ederken brent petrol fiyatı sonrasında iç piyasada beklenen akaryakıt fiyatlarına indirim açıklaması yapıldı. Motorine indirim var mı, benzine indirim son dakika ne zaman gelecek?
Brent petrol çakıldı akaryakıt fiyatlarına indirim açıklandı! Araç sahipleri o saati bekleyen ucuz alacak

Brent petrol çakıldı akaryakıt fiyatlarına indirim açıklandı! Araç sahipleri o saati bekleyen ucuz alacak - Milyonlarca araç sahibinin beklemiş olduğu indirim haberi sonunda geldi. Uluslararası piyasada brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ardından iç piyasada da benzin ve motorine indirim beklentisi oluşmuştu. 

Rusya ile Ukrayna savaşının etkisi ile 140 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrol fiyatı tarihi rekorunu kırmış, yaşanan yükseliş iç piyasada benzin ve motorinin litre fiyatının 30 TL üzerinin de test edilmesine neden olarak büyük tepki yaşanmasına neden olmuştu. Brent petrol fiyatında yaşanan normalleşme ile akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi oluşurken indirim bu seferde yükselen dolar kuruna takılmıştı. 

BRENT PETROL FİYATI 82 DOLAR SEVİYESİNİ GÖRDÜ! 

Uluslararası piyasada yaşanan ekonomik, jeopolitik ve siyasal gelişmeler sonucunda brent petrol fiyatında yaşanan gerileme hızlandı. Özellikle de ABD enflasyon verisi ve FED faiz kararı sancısı petrol fiyatları üzerinde büyük baskı oluştururken ING Groep Emtia Stratejisi Başkanı Warren Patterson, "Daha şahin bir Fed'e yönelik beklentiler artmaya devam ediyor ve bu da petrol piyasasına güçlü bir ters rüzgar sağlıyor" diyerek düşüşün nedenini açıklamıştı. Brent petrol an itibari ile 82 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. 

AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA: BRENT PETROL FİYATLARI İÇİN YENİ İNDİRİM KARARI 

Brent petrolün 86 dolar seviyesinden 82 dolar seviyesine kadar çekilmesi ile beraber benzin fiyatlarına da indirim açıklandı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 48 kuruşluk indirim yansıtılacağı açıklandı. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre ise motorin ve LPG otogaz fiyatları için bugünlük bir güncelleme beklenmiyor.

Brent petrol çakıldı akaryakıt fiyatlarına indirim açıklandı! Araç sahipleri o saati bekleyen ucuz alacak

Benzine son olarak Salı günü 1,11 liralık zam yapılırken motorine ise aynı gün 1,21 liralık zam yansıtılmıştı. Zamlardan sonra ve indirimden öncesi güncel akaryakıt fiyatları listesi ise yukarıda ki gibi uygulanmaya devam ediyor. İstanbul'da benzinin litresi 20,88 liradan satılırken Ankara'da 21,23 TL ve İzmir'de ise 21,18 TL ile pompada satışı sürüyor.