Bu sosyal yardımı tüm anneler alabilir! 300 TL, 400 TL ve 600 TL ödeniyor!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara sağlanan sosyal yardımlar ile alakalı olarak araştırmalar hız kazandı. Aile Bakanlığı’nın doğum yardımı ödemeleri ne kadar, hangi şartlarla alınabilir?
Bu sosyal yardımı tüm anneler alabilir! 300 TL, 400 TL ve 600 TL ödeniyor!

Türkiye’de vatandaşlara devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlar oldukça kapsamlı bir hal aldı. Bazı sosyal yardımlar ihtiyaç sahibi vatandaşları hedeflerken bazı sosyal yardımlar ise ihtiyaç sahibi olunmadan da alınabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programları kapsamında vatandaşlara her ay ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu sosyal yardımların türüne göre koşulları da değişiyor.

DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Aile Bakanlığı doğum yapan annelere destek ödemesi yapıyor. Uygulanan sosyal yardım programı kapsamında doğum yardımı ödemeleri anneler tarafından alınabiliyor. Bu sosyal yardımın alınabilmesi için belirlenen bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar çerçevesinde vatandaşlar ödeme alma hakkına sahip oluyorlar.

ŞARTLARI NELERDİR?

Doğum yardımı için herhangi bir gelir şartı aranmıyor. Gelir şartı olmaksızın tüm anneler bu imkandan yararlanabiliyorlar. Ancak gelir şartının dışında bir başka koşul uygulanıyor. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra yapılan canlı doğumlar için bu yardım ödemesi yapılıyor. Bu tarihten önce yapılmış doğumlar için herhangi bir koşulda bu yardım imkanı sağlanmıyor.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Doğum yardımı olarak yapılacak olan ödemelerin tutarı da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre annelere ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her bir çocuk için 600 TL doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler tek seferlik olarak alınabilmektedir. Bir çocuk için bir defa doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Ayrıca annenin sağ olmaması durumunda doğum yardımı babalara da ödenebiliyor.