Çalışmayan kadınlara devletten aylık 3.926 cep harçlığı!

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek ödemesi ile maddi yardımlarına devam ederken bir destek paketi de çalışmayan kadınlara yönelik SGK tarafından açıklandı.
Çalışmayan kadınlara devletten aylık 3.926 cep harçlığı!

Çalışmayan kadınlara devletten aylık 3.926 cep harçlığı! Sosyal Güvenlik Kurumu SGK üzerinden kadınlara yönelik destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Devlet bir yandan ihtiyaç sahipleri vatandaşlara destek ödemesi yaparken bir yandan da bu kişilerin kendi gelirlerini sağlamak adına meslek edindirme kursları açılıyor. 

Kadınların da ekonomide yerini almalarını sağlamak ve kendi maddi bağımsızlıklarını elde etmelerini teşvik etmek amacı ile mesleki eğitim kursları açmaya başladı. 81 il genelinde dönemsel olarak açılan kurslara başvuru yapan kişiler hem meslek edinecekler hem de günlük cep harçlığı almaya hak kazanacaklar. 

SGK MESLEK EDİNDİRME KURSLARI İÇİN KAÇ TL CEP HARÇLIĞI ÖDENMEKTEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından mesleği olmayan kişileri meslek sahibi edindirmek, meslek sahibi olmasına rağmen mesleki becerilerini daha da geliştirerek daha kolay iş bulmak isteyen kişilere yönelik özel kurslar açılmaktadır.

Aranılan şartları taşıyan kişilere kurslara katıldıkları gün üzerinden hesaplanmak üzere;

Mesleki eğitim kurslarında 130,87 TL,

Sanayi sektörüne yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 212,67 TL,

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamında engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak düzenlenen istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 98,15 TL,

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamında engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 130,87TL cep harçlığı ödenmektedir. 

SGK CEP HARÇLIĞI VE MESLEK EDİNDİRME KURSU BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Açılan kurslara başvuru yapmak isteyen kişiler başvuru işlemlerini 81 il genelinde yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden yapabilmektedir. Başvurusu onaylanan kadınlar ve ev hanımları kurslara katılarak günlük 130,87 TL olmak üzere 30 gün üzerinden aylık 3.926 TL cep harçlığı almaya hak kazanmaktadır. Yine kursu bitiren kadınlar meslek sahibi olarak çalışarak maaş sahibi olma fırsatı elde etmektedir.