Çiftçilere müjde: Destek ödemeleri ekim öncesi erken yatırılacak!

Ekim öncesi çiftçilere sevindirici haber geldi! Destek ödenekleri ile ilgili yaşanan gelişmeler çiftçinin yüzünü güldürürken şimdi sıra hayvan yetiştiricilerinde!
Çiftçilere müjde: Destek ödemeleri ekim öncesi erken yatırılacak!

Kışlık ekim işlemlerinden önce yüzlece çiftiçi için sevindirici haber geldi. Öne çekilen destek ödemeleri sayesinde çiftçiler daha erken tarihlerde desteklerden faydalanabilecek. Detaylar haberimizde...

ÖDEMELER ERKENE ÇEKİLİYOR

Çiftçilere yapılacak destek ödemelerinin tarihinin önde çekileceğine dair açıklamalar yapan Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı ola Nihat Çelik, Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara değindi. Bu açıklamalara göre 2024 yılının Mart ayında ödenecek olan 2023 yılı buğday, çavdar, arpa, tritikale, yulaf ve çeltik üreticilerinin gübre ve mazot yardımları, bu yıl itibariyle ekim ayıyla birlikte Ziraat Bankası hesaplarına aktarılacak. Ödemeler daha erken bir tarihte yapılacak ve kışlık ekim öncesi çiftçiye destek olunacak. Bu haber 85 milyon için üretim yapan emekçi çiftçileri oldukça sevindirdi.

SIRA HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNDE

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiler için de müjde gecikmedi. TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, hayvan yetiştiricileri için de müjdeyi verdi. Yaptığı açıklamalarda küçükbaş hayvan sektöründe hizmet vere çiftçiler için de ödeme yapılacağı açıklandı. Çoğunlukla bitkisel üretimi de beraberinde yapan hayvan yetiştiricileri için açıklamalarda bunan Nihat Çelik, desteklerin genelde koyun-keçi yetiştiriciliğine katkı sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

Ödemelerin genellikle mayıs ayının sonlarında yattığını dile getiren Çelik, anaç koyun ve keçi destek ödemelerinin 2024 yılının mart ayında yapılacağını dile getirdi. 280 yetiştirici için yapılan bu müjdenin gerçekleşmesini en içten duygularla dile getiren Nihat Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu müjdeyi mart ayında vermesini dilediğini söyledi. İlerleyen zamanlarda yapılacak açıklamalar, çiftçiler tarafından merakla bekleniyor.