Çocuğu okula giden anne babalar dikkat! Artık beslenme ihtiyacını devlet karşılayacak hemen başvurun

Okulların açılması ile birlikte anne babalar tarafından en çok gündeme getirilen konu beslenme alışkanlıkları oldu. Çocukların bu süreç içerisinde sağlıklı beslenmesi için devlet harekete geçti.
Çocuğu okula giden anne babalar dikkat! Artık beslenme ihtiyacını devlet karşılayacak hemen başvurun

Ekonomik açıdan maliyetlerin artması ile birlikte pek çok vatandaş için zor bir dönemden geçmekteyiz. Geçtiğimiz seneden bu ya pek çok veli fiyatlar nedeni ile artık çocuklarına okulda sağlıklı bir şekilde öğle yemeği dahi yediremediklerini ifade etti. Bu durum hakkında pek çok uzman doktor da harekete geçerek çocukların kesinlikle sağlıklı bir beslenme çantalarının bulunması gerektiğinden bahsedildi. Devlet tarafından da konuya en kısa süre içerisinde el atıldı. Yapılan çalışma sonucunda proje ile okullarda özellikle anaokulunda yemek yapımı konusunda çalışmalara yer verildi.

900 BİN ÖĞRENCİYE İBB'DEN YEMEK DESTEĞİ!

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile öğrencilere beslenme desteğinin verileceği öğrenildi. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi ile hayata geçirilen bu projede içeriğinde çocukların tüm beslenme ihtiyaçlarını karşılaması için paket dağıtımı yapacağını ifade etti.

Konu ile ilgili İBB tarafından yapılan yapılan duyuruda "Ailelerin yaşamakta olduğu ekonomik zorluklara kayıtsız kalmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrenciler için ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ hazırladı. Proje kapsamında ilk ve ortaokula giden öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için okul önlerinde öğrencilere beslenme desteği sağlanıyor. Dağıtımın gerçekleştiği okullardan biri Küçükçekmece’deki Arif Nihat Asya İlkokulu oldu. Beslenme desteği, okulun giriş kapısına yerleştirilen dağıtım araçları ve personellerince gerçekleştirildi. Beslenme desteğinin içerisinde taze besinlerle hazırlanmış sandviç, süt, meyve ve su bulunuyor." ifadeleri ile 180 okul günü boyunca toplamda 900 bin öğrenci için 'Okul Beslenme Desteği Projesi' kapsamında destek olunacağı açıklanmış oldu.