Çocuklu ailelere nakit destekleri! 1.250 TL, 1.594 TL, 600 TL ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Farklı sosyal yardım programlarından vatandaşlara farklı ödemeler yapılabiliyor.
Çocuklu ailelere nakit destekleri! 1.250 TL, 1.594 TL, 600 TL ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara çok önemli sosyal destekler sağlıyor. Bu sosyal destekler aile bütçelerine katkı sağlarken çocuklu ailelere yönelik sosyal yardımlar çok daha fazla önem kazandı. Çocuklu ailelere çok çeşitli programlar üzerinde farklı ödemeler alabiliyorlar. Koşulları sağlayan vatandaşlar birden fazla sosyal yardım da alabiliyorlar. Bu yardımlar aylık da olabiliyor, tek seferlik de olabiliyor.

ÇOCUKLU AİLELERE 1.250 TL VERİLİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçici sosyal yardım programlarından olan Aile Destek Paketi ile çocuklu ailelere destekler sağlanıyor. Ailedeki çocuk sayısına göre değişmekle beraber 850 TL ile 1.250 TL arasında nakit ödemeler yapılıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için bir gelir şartı aranıyor. Ailelerin ihtiyaç sahipliği tespit edildikten sonra ödemeler yapılıyor.

ENGELLİ ÇOCUKLARI OLAN AİLELERE NAKİT DESTEK!

Engelli çocukları olan aileler için de Aile bakanlığı önemli bir sosyal yardım programı uyguluyor. 18 yaş altında yüzde 40 ve üzerinde engeli olan çocukların bakımlarının sağlanması için ailelere 1.594 TL aylık maaş bağlanıyor. Engelli Yakını Aylığı adı verilen bu sosyal yardım programı ile aileler nakit destekleri temin edebiliyorlar.

OKULA GİDEN ÇOCUKLARA NAKİT YARDIM!

Aile Bakanlığı eğitim hayatlarına devam eden ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için de sosyal yardım ödemesi yapıyor. Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocukları bu sosyal yardım programı ile nakit desteği alabiliyorlar. Ödemeler genellikle annelere yapılırken bu imkan ilk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan ailelere veriliyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında ilköğretimdeki erkek öğrencilere 90 TL, kız öğrencilere 100 TL ödeniyor. Ortaöğretimdeki erkek öğrencilere 130 TL, kız öğrencilere ise 150 TL veriliyor. Ödemeler her ay için ayrı ayrı hesaplanıp iki ayda bir yapılıyor.

ASKER ÇOCUKLARI YARDIM ALIYOR!

Vatani görevini yapmak için silah altına alınan ve sosyal güvencesi olmayan askerlerin çocukları için de sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler askerin eşine yapılıyor. Babası askerde olan çocuk için aylık 350 TL nakit ödeme veriliyor. Ödemeler ise 2 ayda bir yapılıyor.

AİLELERE DOĞUM DESTEĞİ!

Çocuk sahibi olan ailelere gelir şartı olmaksızın doğum yardımı veriliyor. Aile Bakanlığı’nın sağladığı bu imkan kapsamında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her bir çocuk için 600 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler anneye verilirken bir çocuk için sadece bir defa yardım alınabiliyor.