Cumhurbaşkanı açıklamıştı, güncelleme yapıldı! O kişilere 25 Bin TL devlet desteği verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu sosyal yardım programında yeni tutarlar belirlendi. İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları için devlet kesenin ağzını 2023’te açıyor.
Cumhurbaşkanı açıklamıştı, güncelleme yapıldı! O kişilere 25 Bin TL devlet desteği verilecek!

Türkiye’de sosyal yardım programlarına 2023 güncellemeleri yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa bir süre önce yeni bir sosyal yardım programı duyurusu yapmıştı. Buna göre ihtiyaç sahibi oldukları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan düzenli olarak sosyal yardım alan ailelerin eğitimlerine devam eden çocuklarına devlet çeşitli ödemeler yapacak. Bu ödemeler için 2023 güncellemesi yapılarak yeni tutarlar belirlendi.

BAŞARILI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK VERİLECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan duyuruya göre üniversite eğitimlerine devam eden ve kapsam içerisinde bulunan ailelerin çocuklarına başarılı olmaları durumunda sosyal yardım ödemesi yapılacak. Yeni yapılan açıklamalara göre bu üniversite öğrencilerinin not ortalaması 85 ve üzeriyle net asgari ücret tutarı olan 8.506 TL sosyal yardım ödemesi alacaklar. Yine aynı kapsamda bulunan üniversite öğrencileri eğer fakültelerinin başarı sıralamalarında ilk 5’te yer alıyorsalar o zaman devlet tarafından bu öğrencilere 17.012 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak. Bu ödemelerin dönem arası verileceği bildirildi.

İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DE VERİLECEK!

İlk ve orta öğretim seviyesinde bulunan öğrencilere de devlet tarafından önemli bir sosyal yardım ödemesi yapılacak. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan duyuruya göre ilk ve orta öğretim kurumlarında örgün eğitimlerine devam eden ve Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına başarılı olmaları halinde devlet desteği verilecek. Uygulanacak olan başarı kriteri ise sınıfında ilk 3’e ve okulunda ilk 5’e girmek olacak. Bunu başaran öğrencilere 5.103 TL ödeme yapılacak. Aile Bakanlığı tarafından yapılacak bu ödemeler de öğrencilere dönem arasında verilecek.

LGS VE YKS’DE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER DESTEKLENECEK

Aile Bakanlığı’nın LGS ve YKS’de başarılı olan öğrencileri de destekleyeceği açıklandı. Aile Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım ödemesi yaptığı ailelerin çocukları yapılacak olan LGS’de yüzde 5’lik dilime girmeleri halinde tek seferliğine 17.012 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak. Aynı şekilde YKS’de başarılı olan ve ilk 500 binde yer alan öğrencilere de 25.518 TL devlet desteği ödemesi yapılacak.