Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 2023 KYK Lisans, Önlisans ve Doktora öğrencisi bursu kaç TL ne kadar oldu?

12 Aralık 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile beklenen sosyal yardım açıklamasını yaptı. Başarı Destek Programı, kredi burs miktarı 2023 arttı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 2023 KYK Lisans, Önlisans ve Doktora öğrencisi bursu kaç TL ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından beklenen ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında pek çok konuda önemli açıklamalarda bulunurken enflasyon, sosyal yardımlar ve yeni petrol rezervleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Sosyal yardım paketlerinde limitleri arttırdıklarını ve yeni destek paketlerini devreye aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan yine sosyal yardımlaşma vakıflarına gönderilen destek miktarını da arttırdıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir petrol sahası bulunduğunu belirterek araştırmaların sürdüğünü söyledi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENÇLERE MÜJDE DİYEREK DUYURDU! BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI DESTEK ÖDEMESİ NEDİR, KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında "Hayata geçireceğimiz yeni bir sosyal faaliyeti de şimdi gençlerimize, öğrencilerimize sesleniyorum. Başarı teşvik programı... Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 oranına varan tutarda destek verilecek. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1.5 milyar liralık bütçe ayırdık. Evlatlarımızın eğitimini destekleyen bu programın hayırlı olmasını diliyorum" diyerek yeni program dahilinde yapılacak olan ödemeleri açıkladı. 

 2023 YILI LİSANS, ÖN LİSANS, DOKTORA ÖĞRENCİSİ KREDİ BURS MİKTARI NE KADAR KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı kredi burs miktarını açıkladı. 

Lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya 

Yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liradan 2 bin 500 liraya 

Doktora öğrencileri için ise 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz dedi.