Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi borçlarını siliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün deprem bölgesi Hatay’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir ziyarette bulundu. Bu ziyaret sırasında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde vefat eden vatandaşların kamu bankalarına olan kredi borçlarının silineceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi borçlarını siliyor!

Türkiye’de deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Arama kurtarma çalışmaları dün akşam sonlandırılırken depremden etkilenerek büyük yıkıma uğrayan kentlerin yeniden ihya edilmesine dair çalışmalar başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de deprem bölgesine ziyarette bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ziyaret sırasında bazı açıklamalarda bulunarak depremzedelere yönelik bazı yeni kararları duyurdu.

KREDİ BORÇLARI ERTELENİYOR!

Depremzede vatandaşlara yönelik alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremzede vatandaşlarımızın ekonomik olarak zor duruma düşmemeleri için aldığımız kararları uygulamaya sokuyoruz. Ağır hasar gören il ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımızın kredi borçları 6 ay ertelenecek. Deprem bölgesinde olmasına karşın yıkım olmayan yerlerdeki vatandaşlarımızın kredi borçlarına ise 1 ay erteleme imkanı getiriyoruz.” dedi.

KAMU BANKALARI KREDİ BORÇLARINI SİLİYOR!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından uygulamaya sokulacak olan yeni bir kararı da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem felaketini yaşayan ve yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız için de bir finansal tedbiri devreye sokuyoruz. Bu vatandaşlarımızın kayıpları çok büyük ve giden canları geri getirme şansımız yok. Ancak geride kalanların sıkıntı yaşamalarını önlemek için devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Bu doğrultuda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız eğer kamu bankalarına kredi borçları varsa onların bu borçlarını anapara dahil siliyoruz. Böylece bu kredi borçları ile geride kalan vatandaşlarımız muhatap olmayacaklar.” ifadelerini kullandı.

VEFAT EDENLERİN KREDİ BORÇLARI NE OLUR?

Normal koşullarda vefat edenlerin kredi borçlarına dair farklı uygulamak yapılmakta. Bankalar kredi kullandırırken müşterilere hayat sigortası yaptırıyorlar. Vefat durumunda yapılan bu hayat sigortasında teminat ne kadar belirlenmişse o kadarlık kısım bankaya sigorta şirketi tarafından ödenir ve mirasçılardan borç yansıtılmaz. Ancak hayat sigortası yaptırılmaması durumunda tüm borç vefat eden kişinin mirasçılarından talep edilir. Alınan bu karar ile beraber depremzede vatandaşlar hayat sigortası olsun veya olmasın kaybettikleri yakınlarının kredi borçlarından sorumlu olmayacaklar.