Cumhurbaşkanı Erdoğan meclis kürsüsünden son dakika asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda milyonların beklediği asgari ücret müjdesini verdi. Asgari ücret tespit komisyonu 4. toplantısı için Cumhurbaşkanı tarihi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan meclis kürsüsünden son dakika asgari ücret açıklaması!

Asgari ücretli çalışan kişilerin beklemiş oldukları asgari ücret müjdesi için son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son dakika açıklaması meclisten yapıldı. AK Parti Grup Toplantısı'nda mecliste gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiden faize, krediden siyasete kadar çok sayıda önemli açıklama yaparken asgari ücret hakkında beklenen duyurusunu yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan "Asgari ücret 4. toplantısı için tarih henüz belli değil. Maalesef 3. toplantıda sonuç çıkmadı. Asgari ücret 2023 için görüşmeler devam ediyor" açıklaması ile toplantının haftaya kaldığı beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise meclis kürsüsünden az önce yaptığı açıklama ile tarihi öne çekti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI! ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Ekonomide yaşanan sorunlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının maaliyet artışı dışındaki fırsatçılığı ortadan kaldırmak için büyük çaba harcadık. İşçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların aç gözlülerin zamları ile kısa sürede yok olup gitmesine fırsat veremeyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için enflasyonu hızla düşürebilmek dışında bir engel kalmamıştır. Enflasyonun tepetaklak aşağı ineceğine önümüzdeki aylarda hep birlikte şahit olacağız" diyerek önümüzdeki ayları işaret etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET 2023 AÇIKLAMASI! ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücrette dün gerçekleştirilen 3. toplantı ile ne yazık ki taraflar uzlaşma sağlayamazken TÜRK-İŞ 9 bin TL maaş talep ederek masadan kalkmıştı. Gözler 4. toplantı için yapılacak olan açıklamaya çevrilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan meclis kürsüsünden yaptığı açıklama ile "Yarın asgari ücret konusunu açıklığa kavuşturacağız. Bugün Bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" diyerek yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşme yapacağını ve 2023 asgari ücret maaşı için rakamı sonuca bağlayacaklarını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclis kürsüsünden yaptığı açıklama ile asgari ücretli, memur ve emeklilere müjdeli haber vererek yapılacak olan maaş zammının fırsatçılar tarafından yok olup gitmeyeceğini sağlayacak önlemleri alacaklarını belirtti.