Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 60 ay vadeli 500 Bin TL destek kredisi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkbank’tan verilen destek kredilerine ilişkin yeni bir açıklama yaparak destek kredisinde limit artırımına gidildiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 60 ay vadeli 500 Bin TL destek kredisi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması programına katıldı. Bu buluşmada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaflara destek kredisi müjdesi verdi. Halkbank üzerinden esnaflara yönelik verilen destek kredilerine dair yapılan son değişiklikleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaflara yönelik finansman desteklerinin artarak devam edeceğini açıkladı.

DESTEK KREDİSİ AÇIKLAMASI!

Esnaf destek kredisine dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esnaflarımıza 100 Milyar TL’lik bir kaynak tahsis etmiştik. Bu kapsamda Halkbank üzerinden esnaflarımız destek kredilerini almaya devam ediyorlar. Bu kredilerde faiz oranını da yüzde 9,5’ten yüzde 7,5’e düşürmüştük. Hazinemiz 2022 yılında esnaflarımıza verilen kredi indirimlerini desteklemek için 10 Milyar TL’lik bir kaynak kullandı.

50 MİLYAR TL EK KAYNAK AKTARILDI

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Milyar TL esnaf kredisi parolasıyla bir destek paketi açıklamıştık. Bu destek paketinden bugüne kadar 136 bin esnafımız yararlandı. Bugün bu destek paketinde bir değişikliğe gittiğimizin müjdesini veriyorum. 100 Milyar TL olarak belirlediğimiz destek paketini 50 Milyar TL arttırarak 150 Milyar TL’ye çıkarıyoruz.” dedi.

LİMİT 150 MİLYAR TL'YE ÇIKARILDI!

Esnaflara yönelik bir ikinci müjde vermek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paraf Troy karlı esnaflarımız hammadde, malzeme ve benzeri alımlarda bu kredi kartını kullanıyorlar. Bunda da bir limit değişikliği yapıyoruz. Bu kredi kartının üst limitini de 100 Bin TL’den 150 Bin TL’ye çıkarıyoruz. Esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

HALKBANK ESNAF DESTEK KREDİSİ NEDİR?

Halkbank’ın esnaf destek kredisi ile alakalı kapsamlı araştırmalar yapılmaya başlandı. Bu destek paketi kapsamında esnaflara yönelik çeşitli başlıklarda 500 Bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlanıyor. Bu 500 Bin TL kredi için esnaflara 60 ay vade imkanı veriliyor. Krediyi kullanan esnaflar kredi borcunu 5 yıl içerisinde taksitler halinde Halkbank’a geri ödüyorlar. Bu taksit periyotları ise aylık, 3 aylık ve 6 aylık olabilecek şekilde tercih edilebiliyor.

Halkbank aynı paket kapsamında genç girişimcilere de destek kredisi veriyor. 500 Bin TL olan bu destek kredisinden 35 yaşını aşmamış girişimciler yararlanabiliyorlar. Genç girişimcilere yönelik verilen kredide devletin faiz desteği çok daha fazla olabiliyor.