Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilave tediye kararı! Bu ay hesaplara fazladan en az 3.685 TL yatacak!

Kamu işçilerine yapılacak ilave tediye ödemelerine dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçilerine 2023 yılında yapılacak ödemelerin tarihlerini belirledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilave tediye kararı! Bu ay hesaplara fazladan en az 3.685 TL yatacak!

Türkiye’de kamu işçilerine yapılan ödemelerden birisi olan ilave tediyelere dair 2023 ödeme takvimi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı işçilere yapılacak ödemeler hakkında Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak kamuoyuna ilan edildi. Bu karar ile beraber işçilere yapılacak olan 2023 ikramiye ödemelerinin günleri de belli olmuş oldu.

İLAVE TEDİYE ÖDEME TAKVİMİ 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere kanunen yapılması gereken ilave tediye ücretleri için 2023 yılına ilişkin ödeme takvimi açıklandı. Buna ilave tediye ücretlerinin birinci yarısı kamu işçilerine 27 Ocak 2023 tarihinde ödenecek. Bu ödemelerin ikinci yarısı ise işçilerin hesaplarına 17 Nisan 2023 tarihinde yatacak. Maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışan işçilerine ise ödeme takvimi daha farklı yapılacak. Bu işçilere ilave tediye ücretlerinin tamamı 22 Aralık 2023 tarihinde ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilave tediye kararı! Bu ay hesaplara fazladan en az 3.685 TL yatacak!

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere her yıl yapılan bir ödeme türü olan ilave tediye ile alakalı olarak ayrıntılar merak ediliyor. İlave tediye olarak adlandırılan ödeme türü esasında bir çeşit ikramiyedir ve kanunen işçilere verilmesi zorunludur. Özel sektörü kapsamayan bu ödeme türü sadece kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilere verilmektedir. Her yıl bir işçiye 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılmaktadır. Esasında 4 taksitte ödenen ilave tediye ücretlerinin her taksiti 13 günlük ücret üzerinden belirlenmektedir.

İLAVE TEDİYE ÜCRETİ NE KADAR?

İlave tediye ücretinin ne kadar olacağı işçinin maaşına göre değişmektedir. İşçilerin maaşları üzerinden yapılan bu hesaplamanın standart bir tutarı bulunmamaktadır. İlave tediyeler işçinin çıplak maaşları üzerinden hesaplanır. 13 günlük ilave tediye ücretinin 2023 yılında en az 3.685 TL olması bekleniyor. İşçi maaşı yükseldikçe bu ilave tediye ücretleri artacaktır. 52 günlük ilave tediye ücretinin 2023 yılında en az 14.743 TL olması bekleniyor. Bu ücret taksitler halinde kamu işçilerine ödenecek. İlk taksit ise 27 Ocak tarihinde hesaplara yatacak.

KİMLER İLAVE TEDİYE ÜCRETİ ALABİLİR?

İlave tediye ücretini kimlerin alabilecekleri kanunla belirlenmiştir. Kamu kurumlarında çalışan işçiler, belediyelerde işçi statüsünde çalışan personeller, kamu iktisadi teşebbüslerindeki işçiler ilave tediye ödemesi alabiliyor. Taşeron işçilerin dahi ilave tediye ücreti alabilme hakları bulunmaktadır.