Cumhurbaşkanı onayladı, kredi muslukları açıldı! Halkbank'tan 300 Bin TL faizsiz kredi!

Halkbank tarafından gençlere yönelik uygulanan kredi kampanyası kapsamında faizsiz kredi imkanı sağlanıyor. 300 Bin TL faizsiz kredi kimlere, nasıl veriliyor?
Cumhurbaşkanı onayladı, kredi muslukları açıldı! Halkbank'tan 300 Bin TL faizsiz kredi!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara kredi destekleri aralıksız sürüyor. Bu krediler vatandaşlara belirli koşullarda kamu bankaları üzerinden veriliyor. Bu krediler için devlet tarafından faiz desteği sağlanırken krediyi çeken vatandaşlar kullandıkları kredileri bu devlet desteği ile ya cüzi bir faiz oranı ile veya tamamen faizsiz olarak çekebiliyorlar. Halkbank da bu kapsamda çok kapsamlı bir faizsiz kre4di kampanyası düzenliyor.

GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ!

Halkbank’ın açıkladığı destek kredisi kampanyası kapsamında gençlere yönelik çok önemli bir finansman desteği sağlanıyor. Kampanya kapsamında 35 yaşını aşmamış tüm vatandaşların faizsiz kredi kullanma hakları bulunuyor. Bunun yanında vatandaşlardan ek koşullar da talep ediliyor. Bu koşulların yerine getirilmesi durumunda devlet desteği ile Halkbank kredi musluklarını sonuna kadar açıyor.

CUMHURBAŞKANI ONAYLI KREDİ!

Halkbank’ın gençlere yönelik faizsiz kredi kampanyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile verilmeye başlandı. Buna göre kullandırılacak kredinin tüm faiz yükünü Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılıyor. Vatandaşlar herhangi bir şekilde faiz ödemesi yapmıyorlar. Ne kadar kredi kullanılmışsa geri ödeme de o tutarda oluyor. Ek bir masraf çıkarsa küçük miktarlarda sadece o ödemeler yapılıyor.

KİMLER ÇEKEBİLİR?

Halkbank faizsiz kredi kampanyasının 35 yaşını tamamlamamış vatandaşlara verildiği biliniyor. Ancak bunun ek koşulları da bulunuyor. Daha önce KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanmamış olmak gerekiyor. Genç girişimci esnaf ve sanatkarlar bu krediyi çekebiliyorlar. Bu kişilerin KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Halkbank’a sunmaları durumunda faizsiz kredi imkanı sağlanıyor. Daha önceki yıllarda Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi imkanından yararlanıp borcu bulunanlara da bu kredi verilmiyor.

300 BİN TL FAİZSİZ KREDİ MÜMKÜN!

Halkbank faizsiz destek kredisi kapsamında genç girişimcilere verilecek olan bu kredinin üst limiti 300 Bin TL olarak belirlendi. Başvuru yapan vatandaşlar Halkbank’tan 300 Bin TL faizsiz kredi çekebilecekler. 60 ay vadeli olarak kullandırılacak olan bu kredinin taksitleri aylık, 3 aylık ve 6 aylık periyotlarda belirlenerek 5 yılda geri ödenebilecek. Faizsiz kredi desteğini almak isteyenlerin Halkbank’a başvuru yapıp işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Onaylanan kredi tutarı bu yolla kısa sürede hesaplarına aktarılıyor.