Devlet kesenin ağzını açtı! Binlerce lira nakit sosyal yardım alabilirsiniz!

Devletin verdiği sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar hangi ödemeleri alabileceklerini merak ediyorlar. Hangi vatandaşlara hangi sosyal yardımlar veriliyor?
Devlet kesenin ağzını açtı! Binlerce lira nakit sosyal yardım alabilirsiniz!

Türkiye’de sosyal yardım bütçelerinde oldukça yüklü artışa gidildi. Artık vatandaşlara çok daha yüksek tutarlarda sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Vatandaşlar bu sosyal yardım ödemelerini alarak bütçelerine destek sağlıyorlar. Ancak her sosyal yardım her vatandaşa verilmiyor. Bunun için sosyal yardımlar için belirlenen kriterleri sağlamak gerekiyor. Peki devlet hangi sosyal yardımlar ile vatandaşları destekliyor, bunların şartları neler?

AİLE BAKANLIĞI HER AY MİLYARLARCA LİRA DAĞITIYOR

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları ile her ay ödediği paralar milyarlarca lirayı buluyor. Milyonlarca vatandaşın faydalandığı bu sosyal yardımlar aile bütçelerinin önemli katkılarından birisi haline geldi. Bazı sosyal yardımların bütçesi oldukça yüksek olabilirken bazıları ise daha düşük seviyede belirleniyor. Koşullar da buna göre değişiyor.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURASI DESTEKLERİ!

Aile Bakanlığı’nın önemli desteklerinden birisi doğalgaz ve elektrik faturası destekleri oluyor. Bu iki destek programının da ayrı ayrı koşulları bulunuyor. Elektrik faturası desteğinden sadece Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alan aileler yararlanıyorlar. Bu ailelere hanede yaşayan kişi sayısına göre her ay belirli miktarlarda elektrik tüketiminin karşılığı olacak şekilde nakit ödeme yapılıyor.

Aile Bakanlığı’nın bir diğer destek programı olan doğalgaz faturası desteği çok daha geniş kitlelere dağıtılıyor. Yılda 4 milyon aileye verilecek olan bu desteklerden toplamda 20 milyon vatandaş yararlanmış olacak. Bunun için doğalgaz abonesi olmak yeterli oluyor. Başvuru yapan ailelere 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi yapılıyor.

ÖKSÜZ VE YETİMLERE NAKİT YARDIM!

Aile Bakanlığı tarafından öksüz ve yetimler de unutulmuyor. İhtiyaç sahibi olan ve ebeveynlerinden birisi veya her ikisi vefat eden çocuklara Aile Bakanlığı nakit destekler veriyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında öksüz ve yetim çocuklara devlet aylık 600 TL yardım veriyor. Bu sosyal yardımın ödemesi her ay için ayrı ayrı hesaplanarak çocuklara 1.200 TL olarak iki ayda bir ödeniyor.

ASKER ÇOCUKLARINA DEVLET DESTEĞİ!

Vatani görevini yapmak için silah altına alınan askerlerin eğer çocukları varsa onlara devlet tarafından sosyal yardım veriliyor. Bu çocuklara devlet eğer sosyal güvenceleri yoksa babalarının askerlik görevleri boyunca aylık 350 TL ödeme yapıyor. Bu ödemeler iki ayda bir 700 TL şeklinde veriliyor.