Devletten nakit destekler! Kadın, çocuk, erkek fark etmiyor, 3.300 TL ödeme!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Hangi vatandaşlara ne kadar ödeme yapılıyor?
Devletten nakit destekler! Kadın, çocuk, erkek fark etmiyor, 3.300 TL ödeme!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara devletin şefkatli eli uzanmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından uygulanan sosyal yardım programları ile vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar özel durumları ile başvuru yapacakları sosyal yardım programları üzerinden aylık veya tek seferlik sosyal yardım alarak bütçelerini destekleyebiliyorlar.

ANNELERE GELİR ŞARTSIZ YARDIM!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın en geniş kapsamlı sosyal yardım programlarının başında doğum yardımı geliyor. Bu sosyal yardımdan yararlanabilmek için herhangi bir gelir şartı aranmıyor. Aranan şartlar arasında en önemli 15 Mayıs 2015’ten sonra canlı doğum yapmış olmak oluyor. Bu kapsamdaki tüm anneler ilk çocukları için 300 TL, ikinci çocukları için 400 TL, üçüncü ve sonraki her bir çocuk için 600 TL sosyal yardım ödemesi alabiliyorlar.

ÖKSÜZ VE YETİMLER İÇİN NAKİT DESTEK!

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin öksüz ve yetim çocukları için de nakit desteği sağlıyor. Bu kapsamda annesini, babasını veya her ikisini birden kaybetmiş çocuklara nakit destek veriliyor. Bu çocuklara aylık 600 TL’den iki ayda bir 1.200 TL ödeniyor. Bu ödemeleri anne, baba veya her ikisi de vefat etmişse çocuk alabiliyor.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI VERİLİYOR

İhtiyaç sahibi olan hanelerde yaşayan ama çalışmasında herhangi bir engel bulunmayan 18-55 yaş aralığındaki vatandaşların çalışma yaşamına yeniden giriş yapmaları için Aile Bakanlığı teşvik edici bir uygulama yapıyor. Bu kişilere İŞKUR aracılığı ile iş bulunup iş görüşmelerine gitmeleri sağlanıyor. İş görüşmesine giden vatandaş işe girmesi halinde sigortalı ve en az asgari ücret seviyesinde bir maaşa başlıyor. Bu şekilde işe yerleşenlere Aile Bakanlığı 3.336 TL İşe Başlama Yardımı yapıyor. Bu sosyal yardım yılda sadece bir defa alınabiliyor.

KARA GÜN YARDIMI YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara kara gün yardımı anlamına gelen vefat yardımı da yapılıyor. İhtiyaç sahibi olan hanelerde yakınlarını kaybeden vatandaşlar devletten vefat yardımı alabiliyorlar. Bu şekilde cenaze işlemleri veya diğer harcamalar için vatandaşlara bir imkan sağlanıyor. Bu şekilde başvuru yapılarak 1.237 TL ödeme alınıyor.