Emekli maaş promosyonları 20.000 TL mi olacak! Promosyon açıklaması yapıldı!

En düşük emekli maaşına yapılan zammın ardından emekli maaş promosyonları için de zam beklentisi ortaya çıktı. Emekli maaş promosyonları 20.000 TL’ye çıkacak mı, bankaların hazırlığı var mı?
Emekli maaş promosyonları 20.000 TL mi olacak! Promosyon açıklaması yapıldı!

Türkiye’de emekli maaşlarına yönelik yapılan düzenlemeler beraberinde yeni tartışmaları ve gelişmeleri de getiriyor. En düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilmesi hem sevindirdi hem de memnuniyetsizlik tarattı. 7.500 TL altında emekli maaşı alanlar aylık gelirleri arttığı için sevindiler. Ancak 7.500 TL ve daha fazla emekli maaşı alanlar için değişen bir durum olmadığı için bu emekliler kendilerine zam yapılmadığı gerekçesiyle hükümete tepkililer. Tüm bunların yanında emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARINDA SON DURUM!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları ile bankalar emeklilerin kendileri ile çalışması için ikna etmeye çalışıyorlar. Ancak emeklilere çok da cazip bir maaş promosyonu teklifi yapan banka bulunmuyor. SGK tarafından belirlenen asgari emekli maaş promosyonu ödeme tarifesi 3.000 TL ile 5.000 T arasında değişiyor. Kamu bankaları bu ödemeleri yapıyorlar. Özel bankalarda ise emeklilere ödenen maaş promosyonları ek ödemelerle veya ek koşullarla 10.000 TL’yi bulabiliyor. Onu da 10.000 TL ve üzerinde emekli maaşı olanlar alabiliyorlar. Daha düşük emekli maaşı olanlarda daha az maaş promosyonuna razı gelmek zorunda kalıyorlar.

MAAŞ PROMOSYONLARI ZAMLANSIN!

Emekli maaş promosyonlarına zam isteyen emekliler adına konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı kazım Ergün, “Emeklilerin maaş promosyonu alabilmeleri için 10 yıl mücadele ettik. Bunun sonucunda da 2015’ten itibaren bankalar emeklilere maaş promosyonu veriyorlar. En düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye yükseltildi ve buna bağlı olarak bankalar da emekli maaş promosyonu tutarlarına zam yapmalılar. Yeni rakam ile Aralık 2022’ye göre en düşük emekli maaşı yüzde 114 oranında artmış olacak. Bankalar da bu yükselişe ayak uyduracak şekilde emekli maaş promosyonu ödemesi vermeli. Bu rekabete artık kamu bankaları da girmeli. Asgari tarifeden ödeme yapmak kamu bankalarına yakışmıyor.” dedi.

PROMOSYONLAR 20.000 TL OLUR MU?

Emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak bankalar pek eli açık davranmıyorlar. Yıllık karlılıklarını yüzde 500’lere taşıyan bankalar emeklilerin maaş promosyonu ödeme tutarlarında pek fark yansıtmıyorlar. Milyonlarca emekliyi ikna edebilmek için şu anda en fazla 10.000 TL emekli maaş promosyonu ödemesi yapılıyor ve onu da çoğu emekli alamıyor. Şu anda geçerli, olan tarifelere göre bankalar 3 yıllık promosyon anlaşması için emeklilerin çoğuna 1 aylık maaşlarına karşılık gelecek ödeme dahi yapmıyorlar. Emekliler emekli maaş promosyonunun 20.000 TL’ye yükseltilmesini talep ederken bankaların bu talebe verecekleri cevap merakla bekleniyor.