Emekli maaşları yükseliyor! Bunları yapanlar daha fazla aylık alacaklar!

Yüksek emekli maaşı almanın formülleri çoğu kişi tarafından araştırılıyor. Daha fazla tutarda emekli maaşı almanın yolları hakkında uzman görüşleri merak ediliyor. Emekli maaşı hangi yollarla yükseltilebilir?
Emekli maaşları yükseliyor! Bunları yapanlar daha fazla aylık alacaklar!

Emekli olunca yüksek bir emekli maaşının büyük bir önemi bulunuyor. İnsanlar uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olduklarında maddi sıkıntı içerisinde kalmak istemiyorlar. Yoğun bir çalışma temposundan çıkıp rahat edecekleri dönemlerde belirli bir ekonomik seviyeye ulaşabilmek en önemli hedeflerden birisi oluyor. Ancak doğru planlama yapmayanlar genellikle bu hedefe ulaşamıyorlar ve emekli olduktan sonra çalışmayı düşünmek zorunda kalıyorlar. 

Emekli olunca iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmek isteyenlerin planlamalarını daha çalışmaya başladıklarında yapmaları gerekiyor. Aksi durumda yüksek emekli maaşı için gerekli koşulları sağlamak oldukça zor oluyor. Bu konuda sosyal güvenlik uzmanları sık sık uyarılarda bulunuyorlar. Bu uyarıları dinleyerek harekete geçenler kazançlı çıkıyorlar. 

YÜKSEKTEN PRİM BİLDİRİMİ

Öncelikle yüksek emekli maaşının ana kilit noktası prime esas kazancın yani brüt maaşın SGK'ya yüksek tutardan bildirilmesidir. Herkesin çok yüksek maaşla çalışması mümkün değil. Ancak kazancın tamamının SGK'ya bildirilmesi ve ona göre prim ödemesi yapılması emeklilikte büyük bir avantaj sağlayacaktır. Genellikle işverenler çalışanları daha yüksek maaşları olsa da asgari ücretten gösterip aradaki farkı elden vermeyi tercih ediyorlar. Bu duru işveren için bir miktar avantaj oluyor ama çalışanı düşük emekli maaşına mahkum eden bir uygulamadır. Asgari ücretten prim ödeyenlerin ne yaparlarsa yapsınlar yüksek emekli maaşı almalarına imkan yoktur. 

AYNI ANDA İKİ SİGORTA MÜMKÜN!

Bazı çalışanlar iki farklı iş yerinde aynı anda çalışabiliyorlar. Bir iş yerinde sigortası olan çalışan diğerinden sigorta yapılmasını istemeyebiliyor. Bu çok yanlış bir tercih olmaktadır. SGK mevzuatları gereği bir vatandaşın aynı anda iki yerden sigortalı olmasının önünde bir engel yok. Her iki işveren de o vatandaş için prim ödemesi yapabilirler.

Örneğin bir kişi aynı anda iki iş yerinde çalışıyor olsun ve ikisi de bunu SGK'ya prim ödemesi yaparak bildirsinler. Bu çalışan için SGK'ya ayda 60 günlük prim ödemesi yapılıyor. Sistem bu 60 günü 30 gün olarak değerlendiriyor. Emeklilik hesabında 30 gün sayılacaktır. Asıl fayda ise prime esas kazançta ortaya çıkacaktır. İki kat daha yüksekten prim yatırılmış olacak. Bu da emekli maaş hesaplamasında çok önemli bir avantaj sağlayacaktır. Yüksek emekli maaşı bu yollarla alınabilir.