Emekli ödemelerine deprem ayarı kulisi! Tüm emeklilerin hesaplarına ek 2.500 TL yatacak!

Emeklilere her yıl iki defa ödenen emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı, ödemeler öne mi çekilecek?
Emekli ödemelerine deprem ayarı kulisi! Tüm emeklilerin hesaplarına ek 2.500 TL yatacak!

Türkiye’de dar gelirli vatandaşların önemli bir kısmını emekli vatandaşlar oluşturuyor. Emeklilerin bütçelerine 2018 yılından itibaren yılda iki defa olmak üzere emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. 2023 yılı için emekli bayram ikramiyelerinin planlaması yapılmaya başlandı. Yaşanan deprem felaketinden dolayı bu planlamada bazı değişiklikler yapıldığı bildirildi. Bu konuda Ankara kulislerinden çok önemli bilgiler kamuoyuna yansımaya başladı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Emeklilere her yıl Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı öncesinde bir ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler emeklilerin bayram sürecinde biraz olsun ekonomik açıdan rahatlaması için gerçekleştiriliyor. Hemen bayram öncesinde ödenen ikramiye tutarları 2022 yılında 1.100 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Bu ödemeler her iki bayram öncesinde emeklilerin maaş hesaplarına SGK tarafından yatırılmıştı.

İKRAMİYELERE DEPREM AYARI!

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bu konuda çeşitli ekonomik tedbirler alınıyor. İlk alınan tedbirlerden birisi de Şubat ayında emekli maaşlarının erken ödenmesi olmuştu. Aynı şekilde emekli bayram ikramiyeleri hakkında da planlama yapıldığı bildirildi.

22 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayının ardından 21 Nisan’da Ramazan Bayramı kutlanacak. İddiaya göre emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde değil Ramazan ayı başlamadan ödenecek. Böylece depremzede olan emekli vatandaşlar ekonomik olarak bu zorlu süreçte desteklenmiş olacaklar. Herhangi bir ayrım yapılmaması için de tüm emeklilere aynı dönemde ödeme yapılacak. Ödemelerin Mart ayının 15’inden sonra yapılmasının planlandığı iddia edildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2.500 TL Mİ OLACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak bir seçim zammı planlaması vardı. Ancak seçim deprem felaketinin ardından ikinci plana itilince bu zammın yapılıp yapılmayacağı merak konusu oluyor. Deprem felaketinin ardından merkezi yönetim bütçesinde çok önemli kayıplar meydana geldi. Bu konuda zor durumda olan bütçeden emeklilere ekstra bir pay ayrılması tartışılsa da emeklilere jest yapılacağı Ankara kulislerinde iddia edildi.

Emekli bayram ikramiyelerinden önemli sayıda depremzedenin yararlanacak olması nedeniyle 1.100 TL olan ikramiye tutarının 2.500 TL’ye çıkarılacağı iddia edildi. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ama bu konuda ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.