Emekliler, memurlar, asgari ücretliler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zammı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamlarına dair önemli bir açıklama daha yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon nedeniyle vatandaşların kayıplarının telafi edilmesinin çok ötesinde zamlar yapılacağını söyledi.
Emekliler, memurlar, asgari ücretliler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zammı açıklaması!

Türkiye’de memurundan emeklisine, işçisinden asgari ücretlisine kadar tüm vatandaşlar maaşlara yılbaşında yapılacak zamlara dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tüm maaşların yüksek enflasyon karşısında erimesi yüksek miktarlı zamları da zorunlu hale getirdi. Hükümetin bu yönde bir planlaması olduğu kamuoyunda yer alıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı bir açıklama ile bu planlamanın doğru olduğunu ortaya koydu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YÜKSEK ZAM SİNYALİ!

Maaşlara yapılacak zamlar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel krizin ülkemize bazı önleyemediğimiz etkileri olabiliyor. Dünyada bu krizi en hafif atlatan ülkeyiz. Ancak yine de bazı olumsuzlukları yaşamak durumunda kaldık. Bu küresel kriz nedeniyle canı yanan vatandaşlarımız için bir hazırlığımız var. Vatandaşlarımızın kayıplarının telafi etmenin çok ötesinde, çok daha büyük kazanımlar elde edecekleri çalışmalarımız var. Memur, emekli, asgari ücretli olmak üzere tüm kesimler bu imkandan yararlanacaklar.” dedi.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM YAPILIR?

Maaşlara yapılacak zamlar ile alakalı olarak çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması yapılan tüm hesaplamaları adeta devre dışı bıraktı. Bu açıklamalara göre memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşlarına enflasyonun üzerinden zam yapılacak. Bu konuda bir çalışma yapıldığı bilinse de henüz detaylar belli olmadı.

Maaşlara yapılacak zamlara bu yıl ilk defa bir de refah payı eklemesi yapılması düşünülüyor. Buna göre tüm maaşlara kendi sistemi içerisinde zamlar yapılacak. Bunun üzerine ise ek olarak refah payı zammı katılacak. Memurlara ve emeklilere enflasyon rakamlarına göre tahminen yüzde 17 civarında bir maaş zammı yapılacak. Bu rakamın üzerine bir de refah payı eklenecek. Böylelikle memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 civarında bir zam yapılabilme imkanı doğacak.

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak da bu sistemin uygulanması bekleniyor. Ancak orada maliyet yükü işverende olduğu için devletin işverene bazı destekleri olabilecek. Bu kapsamda asgari ücret zammında belirleyici olan işverene sağlanacak prim desteği olacak. Bu destek ile asgari ücrete dolaylı olarak devlet katkısı eklenecek. Hem asgari ücretliler hem de işverenler bu yöntemle memnun edilmeye çalışılacak.