Evlerde yenilik neredeyse imkansızlaştı! Ev fiyatları kadar tadilat fiyatları da zamlandı

Ev fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselişe geçmesinin yanı sıra yapılan son açıklama ile birlikte yalnızca evlerin değil tadilat fiyatlarının da oldukça artış gösterdiği öğrenildi.
Evlerde yenilik neredeyse imkansızlaştı! Ev fiyatları kadar tadilat fiyatları da zamlandı

Son iki yıla bakıldığı zaman ev fiyatlarında oldukça yüksek bir artışa rastlandı. Bu nedenle de kişilerin yeni bir ev sahibi olmasının neredeyse imkansız hale gelmeye başladığı görüldü. Yalnızca ev fiyatlarının değil, konut kira fiyatlarının da artışı ile bir ev bulan oradan çıkmamak için çaba sarf eder hale geldi. Sürekli olarak gündemde yer alan bu artışların yanı sıra şimdi de son dönemde işçilik ve inşaat maliyetlerinin artması konusuna değinilmeye başladı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre evini yenilemek, değiştirmek isteyen kişiler için işçilik ve inşaat maliyetlerinin arttığı görüldü. Bu kapsam dahilinde ise artık kişilerin kendi kafasına göre sıfırdan dekorasyon yaptırması maliyetlerinin çok fazla artması nedeni ile imkansız hale gelmeye başladı. İnşaat malzemelerinin fiyatlarının artmasının yanı sıra bu süre işçilik kısmı da pahalılaştı. Tadilatı yapan ustaların yevmiyelerinin artması gündem haline geldi.

İNŞAAT VE İŞÇİLİK MALİYETLERİ ARTTI!

Geçtiğimiz günlerde inşaat malzemelerinin fiyatlarının arttığı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın yanı sıra ise gelen son bilgilere göre şimdi de işçilik yevmiyelerinin de arttığı ifade edildi. Türkiye'nin haberine göre; ev dekorasyon fiyatları adeta uçtu!

Evini yenilemek isteyen bir kişinin yapılan hesaplamalara göre neredeyse evin yarısı kadar para harcadığı öğrenildi. Yapılan son hesaplamalara göre yalnızca 10 metrekarelik bir banyo yenilemek isteyen kişilerin 75 bin lira kadar harcama yaptıkları öğrenildi. Bu hesaba göre banyonun dekorasyonunun metrekare balına 7 bin 500 TL maliyetinin bulunduğu tespit edildi. Fakat bu yenilik içerisinde sıfırdan yenilik istenirse yani yıkım söküm işleri, fayansların değişmesi, montaj ve tesisat gibi işlemler fiyatın çok daha fazla yükseleceği öğrenildi.

USTALARIN YEVMİYELERİ EN AZ TADİLAT KADAR YÜKSELİŞTE!

Malzemelerin fiyatlarının yanı sıra o malzemeler ile evimizin içini yenilememize yardım edecek usta bulmak da artık çok zor. Yapılan değerlendirmelere göre artık ustaların da düşük fiyatlardan çalışmadığı, yüksek maaş talepleri ile birlikte konut yapımlarında faturaların yüksek çıkmasına şahit olunduğu ifade edildi. Özellikle de mutfak tadilatında 15 metrekare bir alanın mutfak dolaplarının sıfırdan yapılması bile 60 bin lirayı aşmasına neden olabileceği öğrenildi.