EYT'lilere 17 Bin TL ödeme! SGK açıkladı, paralar hesaplara yatıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bir açıklama yaparak EYT’lilere ödeme müjdesi verdi. EYT’lilere 9 Mayıs Salı günü nakit ödemeler yapılacak.
EYT'lilere 17 Bin TL ödeme! SGK açıkladı, paralar hesaplara yatıyor!

Emekli olmak için yıllarca yasal düzenleme çıkmasını bekleyen EYT’liler bu yasal düzenlemenin yapılmasının ardından emeklilik başvurularını yapmaya başlamıştılar. Ancak EYT’lilerin başvuru sayıları çok fazla olunca SGK’nın sistemi bu işlemleri tamamlayıp bu kişilere maaş bağlanmasını sağlayamamıştı. Dolayısıyla bu EYT’liler Ramazan bayramının öncesinde verilen emekli bayram ikramiyesinden yararlanamamışlardı. EYT’lilerin büyük bir kısmının almadıkları bu ödemeye dair yeni bir gelişme yaşanıyor.

SGK AÇIKLADI!

EYT’lilerin emeklilik başvurularına dair işlemleri Ramazan bayramından önce tamamlananlara emekli bayram ikramiyesi ödemeleri eksiksiz bir şekilde yapılmıştı. Ancak emeklilik işlemleri Ramazan Bayramı’nın ardından tamamlanan ve maaş başlangıç tarihleri 1 Nisan olan yani Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT’liler emekli bayram ikramiyesi ödemelerini almaya başlıyorlar. SGK bir açıklama yaparak bu kapsamda bulunan EYT’lilerin 9 Mayıs’ta bayram ikramiyelerini alacaklarını duyurdu.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK!

Emekli bayram ikramiyesi kısa bir süre önce zamlanmıştı. 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesinin tutarı 2.000 TL’ye yükselmişti. EYT’liler arasında maaş bağlama işlemi bitmesine rağmen bayram ikramiyelerini almayanlara 2.000 TL ödeme yapılacak. ) Mayıs Salı günü bu EYT’lilerin bildirdikleri banka hesaplarına 2.000 TL’lik ikramiye ödemesi yatacak. Herhangi bir hak kaybı yaşanmayacağı açıklanmıştı ve bu EYT’lilere de ödemeleri seçim öncesinde yapılarak gönülleri alınacak.

SGK bir açıklama yayınlayarak, “Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan tarih aralığında ödendi. Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan henüz işlemleri tamamlanmayan EYT’lilerin emeklilik işlemlerinin tamamlanması için yoğun bir çaba gösteriliyor. Emekli maaşı bağlama işlemleri sona eren ve maaşları bağlanan EYT’liler geçmiş ödemeler dahil olmak üzere içerideki tüm ödemeleri alabiliyorlar. Mayıs ayında bazı EYT’lilere bu kapsamda en az 17 Bin TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler en az 7.500 TL'den iki aylık maaş ve 2.000 TL bayram ikramiyesi olacak.