Eyvah, Darmadağın Olacağız Diyen Ekonomist Remzi Özdemir'den Dolar Kuru İçin 13 TL Tahmini!

Türk lirasının değer kayıplarının sürmesi ve dolar kurunun 10 TL'nin üzerine yerleşmesi ile bundan sonraki süreçler merak konusu oldu. Ekonomist Remzi Özdemir yeni bir dolar yorumu ile dikkat çekti.
Eyvah, Darmadağın Olacağız Diyen Ekonomist Remzi Özdemir'den Dolar Kuru İçin 13 TL Tahmini!

Türkiye ekonomisinde çok kritik süreçlerden geçiliyor. Türk lirası uzun bir süredir değer kayıplarını sürdürüyordu. Dolar kuru karşısında oldukça gerileyen Türk lirası ekonomide çok önemli negatifliklerin de nedeni oldu. Dolar kuru 10 TL'nin üzerine yerleşince ekonomist Remzi Özdemir yeni bir dolar yorumu ile gündem belirledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararlarına dikkat çeken Remzi Özdemir, “Yabancı finans kuruluşları dolar kuru tahminlerini Merkez Bankası'nın faiz kararlarına ve buna dair beklentilerine göre yapıyor. Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar gösterge faizini yüzde 14'e indireceği tahmin ediliyor. Peki Merkez Bankası bunu yapacak mı?

Merkez Bankası sürekli olarak oyun değişikliğine gidiyor. Önce enflasyonun üzerinde faiz vereceğiz dediler. Ardından bunda vazgeçtiler. Bunun peşine bir politika değişikliği yaptılar. Son olarak ise benim dövizle işim yok ben cari açıkla ilgileniyorum dediler. Merkez Bankası bize sinyali verdi ve faizi indireceğini ve gerisiyle ilgilenmediğini söylüyor.” dedi.

DOLAR KURU 12 TL DE OLUR, 13 TL DE OLUR!

Dolar kurunun 13 TL bile olabileceğini söyleyen Remzi Özdemir, “Merkez Bankası faiz indirimine devam ederse dolar kurunun yükselişini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Faiz indirimi sürdükçe dolar kuru 12 TL de olur, 13 TL de olur. Burada asıl kilit nokta Merkez Bankası faizleri 14'e çekecek mi yoksa çekmeyecekler mi? Gelen işaretlere baktığımızda Merkez Bankası'nın faizleri 14'e çekmesi çok yüksek ihtimal. Bir kere bu yola girdiler. Bu saatten sonra Merkez Bankası geri döner mi yoksa dönmez mi?” ifadelerini kullandı.

MARKALI KONUTLAR İÇİN FAİZ İNDİRİYORLAR

Markalı konutların satılabilmesi için faiz indirimi yapıldığını söyleyen Remzi Özdemir, “Markalı konut satışları tükenmiş durumda. Bunun için de faiz indirimleri yapılıyor. Müteahhitleri kurtarmak için bunu yapıyorlar. Bu amaçla faiz indirimleri yapıyorlar. Dolar kurunun yükselişinin de ana nedeni budur. Elde kalan markalı konutların satılabilmesi için faiz indiriyorlar. Müteahhitler için bir milleti fakirleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.

DOLAR ENDEKSİNE DİKKAT!

Dolar endeksinin takip edilmesi gerektiğini söyleyen Remzi Özdemir, “Dolar endeksi yükseldiği sürece Türk lirası değer kaybedecek. Bunun önlemi radikal faiz artırımları olabilir. Dolar endeksinin şu anda 100'e çıkma olasılığı var. Emin olun bu dolar endeksi artarsa işte o zaman darmadağın olacağız. Bunlar iyi günlerimiz olur. Dolar endeksinin son rakamları ortada. Ben dolar kurunun yükselişi için dolar endeksi rakamlarının takip edilmesini öneriyorum.” dedi.

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel düşünceleridir. Buraya bakılarak yatırım kararı verilmesi her zaman kazanç sağlamayabilir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.