FED haftasına altın fiyatları yükselişle başladı! Ons ve gram altın için son fiyatlar!

Altın piyasası için çok önemli bir haftaya giriş yapıldı. FED’in çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı altında yön belirleyici etki yapacak. Bu kritik haftada altın fiyatları hangi seviyelerden işleme başladı.
FED haftasına altın fiyatları yükselişle başladı! Ons ve gram altın için son fiyatlar!

Altın piyasası için çok kritik bir süreçten geçiliyor. Bir süredir altın fiyatlarında yükselişler meydana gelse de zaman zaman geri çekilmeler görülebiliyor. Bu hafta ise altın piyasası için gerçekten çok önemli olacak. Adeta altının 2023 kaderi bu hafta yazılacak. Böylesine kritik bir haftada altın fiyatlarının haftaya nasıl başladığı merak konusu oluyor.

FED ALTINA YÖN ÇİZECEK!

Altın piyasası için Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz kararlarının çok büyük bir önemi var. 2022 yılında FED faiz artırımları ile altın piyasasını baskı altına almıştı. 1 Şubat Çarşamba günü açıklanacak olan FED’in 2023 yılı ilk faiz kararı altın piyasasında fiyatlamaya direkt etki yapacak. Piyasalar FED’in 25 baz puanlık faiz artırımı yaparak frene basılmasını bekliyor. Bu beklenti şu anda piyasalarda fiyatlandı ve altın piyasası da bunun olumlu yansımasını gördü.

FED’in faiz kararı kadar FED Başkanı Jerome Powell’in ilerleyen aylara dair vereceği mesajlar da önemli olacak. Faiz artırımlarının ne zaman son bulacağı veya faiz indirimi patikasının ne zaman başlayacağı gibi konularda herhangi bir açıklama yapılması halinde altın piyasası çok güçlü bir destek bulabilecek. Bunun için tüm gözler yarın başlayacak ve iki gün devam edecek FED toplantılarına çevrildi.

ONS ALTIN YÜKSELİYOR!

Ons altın geçtiğimiz hafta 1.944 dolar seviyesini görmüş ve geri çekilmişti. Geçtiğimiz hafta ons altın 1.925 dolar seviyesinden kapanuş yapmıştı. Bu kritik haftaya ise ons altın fiyat yükselişi ile başladı. Ons altında 5 dolarlık yükseliş meydana gelirken şu anda ons altın 1.930 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altında hafif bir fiyat yükselişi takip ediliyor. Ons altın hafif yükselse de dolar kurunda hafif düşüş olması biraz dengeleme olmasına neden oldu. Gram altın şu anda 1.167 TL seviyesinden işlem görüyor. Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın fiyatının ise şu anda 1.184 TL olduğu bildirildi.