Fitch Solutions altın fiyat tahminini değiştirdi! Ons altın yıl içinde bu fiyata yükselecek!

Altın piyasasındaki fiyat hareketliliği son günlerde baş döndürüyor. Fiyatlar hızla yükselirken zaman zaman kar satışları ile geri çekilmeler görülüyor. Fitch Solutions altın fiyatları ile alakalı yeni bir değerlendirme yaparak altın fiyat tahminini yükseltti.
Fitch Solutions altın fiyat tahminini değiştirdi! Ons altın yıl içinde bu fiyata yükselecek!

Altın piyasası için yılın en önemli günleri yaşanıyor. Uzun bir süre FED baskısı altında fiyatlanmak zorunda kalan altın son günlerde bu zincirlerinden kurtulmaya başladı. ABD’de patlak veren banka krizi ile kendisine yükseliş alanı bulan altın piyasası, FED’in olası politika değişimlerini fiyatlamaya devam ediyor. Her finansal piyasada olduğu gibi altın piyasasında da yükseliş süreklilik halinde gerçekleşmiyor. Zaman zaman gelen kar satışları ile altın fiyatları geriliyor ve ardından yeniden yükseliş hareketi başlıyor.

ALTIN FİYAT TAHMİNİ DEĞİŞTİ!

Altın piyasasının yeni bir yükseliş trendine girmesi altın fiyatlarına dair daha önce yapılan tüm değerlendirmeleri bir anda boşa çıkardı. Uluslararası kuruluşlar 2023 yılı için altın fiyat tahminlerinde bulunmuştular. Ancak yeni koşullar devreye girince bu kuruluşlar altın fiyat tahminlerini revize etmek zorunda kaldılar. Fitch Solutions da bu kuruluşlardan birisi oldu. Fitch Solutions altın fiyatlarına dair yeni bir rapor yayınlayarak ons altın fiyat tahminini değiştirdi.

ONS ALTIN TAHMİNİNDE 100 DOLARLIK ARTIŞ!

Fitch Solutions tarafından 2023 yılı ons altın fiyat tahmini 1.850 dolar olarak açıklanmıştı. Ancak altın piyasasının değişen koşulları bu fiyat tahminini yılın ilk 3 ayında geçersiz hale getirdi. Bunun üzerine yeni bir tahmin açıklayan Fitch Solutions 100 dolarlık artış yaparak ons altın fiyat tahminini 2023 yılı için 1.950 dolar seviyesine yükseltti. Bununla da kalmayan Fitch Solutions altın fiyatlarının daha da yükselebileceğine dair bir değerlendirme yaptı.

ONS ALTIN 2.075 DOLARI AŞMAYA ÇALIŞACAK

Fitch Solutions tarafından yayınlanan değerlendirmede, “Global finansal istikrarsızlığın artmasının altın fiyatını önümüzdeki aylarda tüm zamanların zirvesi olan 2075 dolar/ons seviyesine yönlendirmesinin büyük olasılık olduğuna inanıyoruz. Bununla birlikte 2075 dolar civarında ciddi direnç var. ABD dolarının güçlü olmaya devam ediyor. Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın batmalarının bulaşıcı etkilerinin sınırlı olacağına inanıyoruz.” denildi.

Ons altında bugün gelen kar satışları ve yarın akşam açıklanacak olan FED faiz kararı nedeniyle hafif bir geri çekilme takip ediliyor. Ons altın şu anda 1.974 dolar seviyesinde işlem görmeyi sürdürüyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.