Gram altın 2.000 TL tahmini! Kuyumcular acil koduyla açıkladılar!

Altın fiyatları hakkında yapılan yeni değerlendirmeler merak konusu oluyor. Altın fiyatlarında yükseliş beklentisi var mı? Gram altın ne zaman 1.750 TL olacak?
Gram altın 2.000 TL tahmini! Kuyumcular acil koduyla açıkladılar!

Altın piyasasında oldukça önemli fiyatlamalar görülmeye devam ediliyor. Bu kapsamda altın yatırımcısı da fiyatlamaların ne yöne gideceğini merak ediyorlar. Uzmanlar altın fiyatlarının yükseleceğine dair görüş bildiriyorlar. Ancak net bir tarih vermekte zorlanıyorlar. Bu biraz da FED’in şu anda belirsiz olan faiz kararı tutumundan kaynaklanıyor.

FED faiz artırımları ile uzun bir süredir altın piyasasını baskı altında tutuyor. Doların değerini artıran FED bu yolla altında tam yükselişe izin vermiyor. Ancak faiz artırımları artık ABD bankacılık piyasasını zorda bırakmaya bırakmaya başladı. Bundan dolayı da FED’in faiz artırımlarını bundan sonra kesmesi güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. Bir sonraki FED toplantısında alınacak faiz artırımına son verilmesine dair karar altın piyasasında tam bir doping etkisi yapacak.

KUYUMCU GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın piyasasında FED kaynaklı yükseliş beklentisi orta vadede olsa da Türkiye piyasasında dolar kurundan kaynaklanan gelişmeler gram altın fiyatını ons altından bağımsız bir şekilde yükseltebilecek. Altın piyasasındaki yeni beklentileri kuyumcular açıkladılar. Kuyumcular altın fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselebileceğinden oldukça umutlular.

Kuyumcu olarak uzun yıllardır Kapalıçarşı’da hizmet veren Kuddusi Nadir bir değerlendirme yaparak, “Altın piyasasında seçim odaklı bazı sıkıntılar bulunuyor. Ancak bunlar seçim sonrası hemen aşılacaktır. Altın yine vatandaşın en gözde yatırım aracı olmaya devam edecek. Dolar kuru için seçim sonrası bir yükseliş beklentisi var. Bunun gerçekleşmesi halinde gram altın 1.600 TL’yi görebilir. Ancak altın için asıl çıkış Haziran sonrasında olacak. Hem düğün mevsimi olması hem de FED’in olası politika değişikliği ile gram altın 1.750 TL’yi aşabilir.” dedi.

2.000 TL BEKLENTİSİ!

Altın piyasasının nabzını tutan Kapalıçarşı esnaflarından kuyumcu Gürkan Birol ise, “altın fiyatlarında çok bariz bir yükseliş öncesini yaşıyoruz diyebiliriz. Altın fiyatları son günlerde yükseliyor ama bu biraz makas aralıklarının açılmasından kaynaklanan suni yükselişlerdir. Seçim sonrasında o durum dengelenir. Sonrasında ise fiyatlarda hıızlı bir ilerleme kaydedilecektir. Altın borcu olanlar beklememeliler. 2023 yılı bitmeden gram altında 2.000 TL’yi görmek bence sürpriz olmayacak.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmelerle yatırım kararı alınması önerilmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.