Gram altın için bu fiyatlara dikkat! İki uzmandan yeni tahminler geldi!

Altın piyasası ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanırken Türkiye’nin iki önemli yatırım şirketinden gram altın hakkında fiyat tahmini yapıldı. Gram altın ne kadar olur, fiyat artar mı yoksa düşer mi?
Gram altın için bu fiyatlara dikkat! İki uzmandan yeni tahminler geldi!

Altın piyasasında son günlerde çok net bir şekilde fark edilen durgunluk gözlemleniyor. Altın fiyatlarında yükseliş süreci Şubat ayı itibariyle sonlanmış ve düşüşe geçilmişti. Ardından ise beklenen toparlanma hareketi gelmedi. Şu anda ons altın 1.831 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Altın yatırımcıları ise bundan sonra sürecin nasıl ilerleyeceğini merak ediyorlar.

FED TUTANAKLARI BELİRLEYECEK

Altın piyasasındaki fiyatlamayı pandemi sonrasında direkt olarak FED belirliyor. FED yüksek enflasyonla mücadele için faiz silahını çektikçe altın fiyatları geriliyor. Bu baskı ortamında fiyatlanan altın da yatırımcısına hedeflenen kazançları getiremiyor. FED’in bir sonraki faiz kararı Mart ayında açıklanacak. Ancak FED bugün son faiz kararının alındığı toplantının tutanaklarını açıklayacak. Bu tutanaklar bir sonraki faiz kararına ilişkin önemli ipuçları verecek ve altın piyasası bu veri ile kendisine bir yön çizebilecek. Bundan dolayı FED tutanakları büyük bir merakla bekleniyor.

GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Türkiye’nin önemli yatırım şirketlerinden olan Ata Yatırım’dan Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya altın piyasasına dair bir değerlendirme yaparak, “Dünyada enflasyona karşı kullanılan faiz silahı henüz piyasalarda etkisini göstermedi. 2023 yılına girilirken merkez bankalarının faiz artırımlarında bir yumuşama olacağı beklentisi hakimdi. Hatta FED’in şahin politikaları son bulacaktı. Ancak son gelen verilerle bu beklentinin gerçekleşmesi için henüz çok erken diyebiliriz. FED faiz artırımlarını sürdürecek ve yüksek faiz politikası devam edecek. Ons altında düşüş trendindeki fiyatlama devam edebilir. Gram altın 1.135 TL’nin altında kaldıkça 1.050 TL noktasına kadar gevşeyebilir.” dedi.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise yaptığı altın yorumunda, “Gram altındaki fiyat gerilemeleri FED politikalarından kaynaklanıyor. Altın fiyatları FED üyelerinin enflasyon vurgusu ve bugün açıklanacak tutanaklardan dolayı şahin beklentilerle baskılanıyor. Teknik olarak gram altına bakarsak 1.090 TL ve 1.075 TL seviyelerini destek noktaları olarak görebiliriz. Eğer bir toparlanma gerçekleşirse o zaman 1.150 TL ve 1.175 TL seviyeleri takip edilebilir.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.