Gram altında seçim belirsizliği! Kuyumcuların yeni fiyat tahminleri olay oldu!

Altın piyasası ile alakalı yeni değerlendirmeler merak edilirken kuyumcular altın fiyatlarına dair vatandaşları uyardılar. Gram altındaki fiyat hedeflerini açıklayan kuyumcular yatırımcılara dikkat etmeleri gereken fiyatları açıkladılar.
Gram altında seçim belirsizliği! Kuyumcuların yeni fiyat tahminleri olay oldu!

Altın piyasasında meydana gelen fiyat hareketleri yatırımcıları zorlu bir sürecin tam da ortasında bıraktı. Seçimler yaklaştıkça gram altın fiyatında oynaklık artarken bu alanda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Gram altın fiyatı konusunda yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiği ikazında bulunan kuyumcular bazı fiyatların dönemsel olabileceğini belirttiler. 

FİYATLAR DÖNEMSEL!

Kapalıçarşı'da uzun yıllardır kuyumculuk yapan Mehmet Bahçe bir değerlendirmede bulunarak, "Altın fiyatlarında son günlerde çok farklı rakamlar görebiliyoruz. Bu rakamlar için aldatıcı demiyorum ama dönemsel diyebilirim. Altın yatırımcısı bu fiyatlara bakarak hareket etmemelidir. Bir süre sonra fiyatlar normalleşince ters pozisyonda kalabilirler. Gram altında bu yılın fiyat hedefi 1.750 TL'dir ama şu anda hafif bir şişkinlik olduğunu söyleyebilirim." dedi.

SEÇİM ÖNCESİ DİKKAT EDİLMELİ!

Seçimin altın piyasasına yansımasını değerlendiren bir başka kuyumcu esnafı Osman Şengürler, "her seçim döneminde altın fiyatlarında bazı hareketler olabilir. Bu biraz da öngörülememezlikten kaynaklanıyor. Dolar kurunun seçim sonrasında ne olacağını bilmiyoruz. Seçim sonucuna göre piyasalar normalleşecektir. Çünkü belirsizlik ortadan kalkacak. Bu süreçte gerçekleşen fiyat hareketleri suni gelişmeler olabilir. Altın yatırımı yapan her zaman kazançlı çıkar ama şu sıralar yüksekten yatırım yapmak o kazançtan bir kısmını alabilir." ifadelerini kullandı. 

PAZARTESİ GÜNÜNÜ BEKLEYİN!

Altın fiyatları hakkında yorumunu açıklayan kuyumcu esnafı Melih Görgülü, "Seçim belirsizliğinde fiyatlarda bir dengesizlik görülebilir. Bunlar geçici etkilerdir. Pazartesi gününden itibaren fiyatlar normalleşmeye başlayacaktır. Altın yatırımcısı altından vazgeçmemelidir. Piyasa normalleşene kadar bekleyip yine altın alımı yapılabilir. Gram altında yıl içerisinde 1.600 TL - 1.800 TL aralığı görülecektir. Bunu bir başka yatırım aracında bulmak mümkün değil. Sadece Türkiye ile alakalı değil, ABD'den gelen veri akışları ile gram altın kazanç sağlayacak." şeklinde konuştu. 

ALTIN İÇİN GENEL BEKLENTİLER NELER?

Ekonomistlerin altın piyasasına dair değerlendirmeleri merak konusu oluyor. Altın piyasasına hakim ekonomistler FED'in faiz artırımını durduracağına dair güçlü işaretler gelmeye devam ettiğini belirterek altın fiyatlarında trendin yükseliş yönünde olduğunu belirtiyorlar. Türkiye'de altın yatırımı yapacakların ise kuyumcuların uyguladığı makas aralığına dikkat edilmesi uyarısı yapılıyor. 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.