Hafta sonu altın fiyatları 13 Mayıs! Kuyumcularda gram altının alış ve satış fiyatları belli oldu!

Altın piyasasında çalkantılı bir haftanın daha ardından hafta sonuna giriş yapıldı. Hafta sonu altın fiyatlarında öne çıkan rakamlar neler? Gram altının kuyumculardaki alış ve satış fiyatları ne kadar oldu?
Hafta sonu altın fiyatları 13 Mayıs! Kuyumcularda gram altının alış ve satış fiyatları belli oldu!

Altın piyasasında önemli fiyat hareketlerinin meydana geldiği bir hafta daha sonra erdi. ABD enflasyon verisinin açıklandığı haftada altın fiyatları bu durumdan etkilendi. Ancak altın piyasasında net bir yön belirlenemedi. Düşüşler daha çok dikkat çekerken fiyatlardaki yükselişler ise sınırlı oldu. Haftanın son işlem gününde ise altında yatay bir seyir takip edildi. Peki hafta sonu altın piyasasındaki önemli gelişmeler neler?

ALTIN PİYASASINDAKİ ÖNEMLİ GELİŞMELER!

Küresel piyasalarda altın fiyatlarına yönelik baskılamalar devam ediyor. Altın fiyatları yükselişe geçse de buna izin verilmiyor ve geri çekilmeler meydana geliyor. Dünyada merkez bankalarının yüklü altın alımları yaptıkları biliniyor. Tamamen merkez bankalarının kontrolünde olan altına FED yön veriyor. Bunun için de altın fiyatlarının koparak yükselmesine izin verilmiyor. Altın fiyatlarının yükselmesi durumunda ülkelerin para birimlerinde ciddi değer kayıpları gerçekleşebilecek ve merkez bankaları da da buna izin vermiyorlar.

Altın piyasasında uzman değerlendirmelerine göre baskılama bir süre daha devam edecek. Yılın ikinci yarısından itibaren bu baskının yavaş yavaş kalkması bekleniyor. Baskı kalktıkça ons altında yükselişlerin meydana gelmesi muhtemel görülüyor. Ancak Haziran ayının sonuna kadar altın piyasasında istikrarsız bir fiyatlama olacağı tahmin ediliyor. Ons altında 1.910 dolar seviyesine kadar geri çekilme olabileceği uzmanlarca dile getiriliyor. Bu da ons altında 100 dolarlık bir kayıp anlamına geliyor.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın için kritik eşik olarak 2.000 dolar görülüyor. Şu anda yatay bir seyir takip edilse de ons altın bu seviyenin üzerinde fiyatlanıyor. Ons altın 2.010 dolar noktasında işlem görüyor. Bu fiyatın yeni haftadaki seyrinin nasıl olacağında ise tam bir belirsizlik hakim. Geri çekilmeler olması halinde bunun şiddetli olabileceğine dikkat çekiliyor. Yükselişlerde ise ancak sınırlı bir yükselişe ihtimal veriliyor.

GRAM ALTIN HAFTA SONU KUYUMCU FİYATLARI!

Türkiye’nin seçim gündemi altın piyasasını da etkiliyor. Ne altın alımı için ne de satımı için bugünler ideal dönemler değil. Bankalar arası piyasa ile kuyumcu fiyatları arasında uçurumlar oluştu. Normalde gram altının fiyatı şu anda 1.265 TL olarak gösteriliyor ama bu fiyatı kuyumcuda bulmak isteyenler hayal kırıklığına uğruyorlar. Kuyumcularda bu hafta sonu gram altının alış fiyatı 1.445 TL, satış fiyatı ise 1.474 TL olarak uygulanıyor.