Haftalık fiyatlamalar belli oldu! Bu hafta altın, dolar, euro, borsa ne kadar kazandırdı?

Yatırım araçlarının haftalık performansı belli oldu. Bu hafta altın ve euro yatırımcılarının yüzü gülmezken diğer yatırım araçlarında yükseliş performansı sergilendi.
Haftalık fiyatlamalar belli oldu! Bu hafta altın, dolar, euro, borsa ne kadar kazandırdı?

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da finans piyasalarında işlemler de devam ediyor. Yatırım araçları ile alakalı olarak meydana gelen gelişmeler araştırma konusu olabiliyor. Yatırım araçlarında haftalık performanslar belli oldu. Bu hafta hangi yatırım araçlarında hangi fiyat değişimleri oluştuğu netleşti.

BORSA KAYIPLARINI GERİ ALMAYA BAŞLADI

Deprem sonrasında açık kalması ise tartışılan Borsa İstanbul verilen aranın ardından işlemlere başlayınca kayıplarını telafi etmeye başladı. BIST 100 endeksi en düşük 4.484,66 ve en yüksek 5.320,40 puanı gördükten sonra haftayı 5.026,83 puandan kapattı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde haftalık kazanç yüzde 11,57 oldu. Borsa yatırımcıları bu haftayı kazançlı kapattılar.

ALTIN YATIRIMCISI KAYBETTİ!

Bu hafta yüz güldürmeyen yatırım araçlarının başında altın geliyor. Altın piyasasında ABD enflasyonu kaynaklı fiyat düşüşleri etkili oldu. Kapalıçarşı altın piyasasında 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,33 oranında değer kaybetti. Gram altın haftayı 1.115 TL’den kapattı. Aynı şekilde Cumhuriyet altınında da fiyat düşüşü oldu ve o da 7.470 TL’den bu haftayı kapattı. Çeyrek altın ise 1.830 TL’ye düştü.

DOLAR VE EURO HAFTALIK KAZANÇ KAYIP TABLOSU!

Dolar yatırımı yapanlar bu hafta bir miktar kazançlı çıktılar. Dolar, Türk lirası karşısında bu hafta hafif miktarda değer kazandı. Dolar kuru haftayı 18,87 TL’den kapatırken haftalık kazanç oranı yüzde 0,19 oldu.

Euro ise Türk lirası karşısında bu hafta değer kaybeden para birimleri arasında yer aldı. Haftalık hesaplamaya göre euro kurunda yüzde 0,12 oranında gerileme oldu. Euro bu haftayı 20,12 TL’den kapattı.

Yatırım fonlarında da değer kazancı sağlandığı bildirildi. Yatırım fonları yüzde 1,31 oranında, bireysel emeklilik fonları ise yüzde 3,10 oranında değerlendi. Yatırım fonları içerisinde en çok kazandıran ise Borsa Yatırım Fonları oldu. Haftalık kazanç oranı yüzde 9,52 olarak açıklandı.