Halkbank 0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisi! Taksitlerin bir kısmını devlet ödüyor!

Halkbank tarafından müşterilere 0,69 faizli konut kredisi veriliyor. Devlet tarafından kredi taksitlerine yardım da edilen kampanya kapsamında ev sahibi olmak kolaylaşıyor. 1 Milyon TL için aylık kaç TL taksit ödeniyor?
Halkbank 0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisi! Taksitlerin bir kısmını devlet ödüyor!

Türkiye'de konut sahipliğinin artırılması için devlet tarafından vatandaşlara konut kredisi desteği sağlanıyor. Halkbank'ın da içerisinde bulunduğu kamu bankaları tarafından vatandaşlara aylık yüzde 0,69 faizle 1 Milyon TL konut kredisi veriliyor. Üstelik bu konut kredisini kullanan vatandaşlara devlet tarafından kredi taksitleri için destek de veriliyor. 0,69 faizli Halkbank konut kredisi kampanyasının özellikleri nelerdir? 

HALKBANK BAŞVURULARI KABUL EDİYOR!

çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın iş birliğinde devreye sokulan Yeni Evim konut kampanyası kapsamında vatandaşlara çok ucuz maliyetli konut kredisi imkanı sağlanıyor. Bu imkanı değerlendirenler çok uygun maliyetle kullanacakları bu kredi ile ev sahibi oluyorlar. Ancak bu kredi kampanyası tüm vatandaşları kapsamıyor. Bu krediyi kullanacak vatandaşların orta gelir grubu kapsamında olmaları gerekiyor. Ayrıca hiç evlerinin olmaması şartı da aranıyor. Üzerine kayıtlı evleri olanlar da bu imkandan yararlandırılmıyorlar.

İLK 3 YIL DEVLET KREDİ TAKSİT DESTEĞİ VERİYOR

0,69 faizli konut kredisi kullanan vatandaşlara devlet konut kredisi taksitlerini ödemeleri için de taksit desteği veriyor. Vatandaşlar hemen yüksek tutarlı ödemeler içerisinde kendilerini bulmuyorlar. İlk 3 yıl boyunca konut kredisi taksitler çok cüzi seviyede tutuluyor. Bu verilen taksit desteğini konut kredisinin geri ödenmesinde vatandaşlar azar azar geri ödeme imkanı buluyorlar. Bu da konut kredisini kullanıp ev sahibi olmayı oldukça cazip hale getiriyor. 

SADECE SIFIR KONUTLAR

Halkbank'ın 0,69 faizli konut kredisi kampanyasından yararlanarak ev satın almak isteyenlerin satın alacakları bu evlerin sıfır konut olması gerekiyor. Herhangi bir şekilde el değiştirmiş, sıfır konut olmaktan çıkmış evler için bu kredi çekilemiyor. Vatandaşlar bundan dolayı kullanacakları konut kredisinin temininde sorun yaşamamaları için kapsam içerisinde değerlendirilebilecek evlere yönelmeleri gerekiyor. 

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Halkbank’tan 15 yıl vadeli 1 Milyon TL konut kredisi aylık 0,69 faizle kullanılması durumunda yıldan yıla değişen bir taksit tablosu ile karşılaşılıyor. Buna göre ilk 3 yıl konut kredisi taksitlerine devlet desteği veriliyor ve bundan dolayı kredi taksitlerinin tutarları oldukça düşük oluyor.

Halkbank 0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisi! Taksitlerin bir kısmını devlet ödüyor!

İlk yıl 4.410 TL, ikinci yıl 5.400 TL ve üçüncü 6.480 TL kredi taksit ödemesi yapılıyor. 3 yıllık periyot tamamlandıktan sonra devlet desteği bitiyor ve aylık taksit 9.719 TL’ye çıkıyor.. Son 8 yıl ise ilk 3 yıl verilen taksit desteği geri ödeneceği için kredi taksitlerinde son bir yükseliş oluyor ve taksit tutarı sabitlenerek 11.896 TL oluyor.