Hemen kimlik numaranızın son hanesine bakın Aile Bakanlığı hesaplara 985 TL yatırıyor PTT üzerinden ödeniyor!

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemeleri tüm hızı ile devam ederken Kasım ayı sonu ve Aralık ayı ödemeleri için belirlenen takvim işlemeye başladı. Bu gece yarısı 00:00 sonrası Aile Bakanlığı kimlik numarası son hanesi 0 2 4 6 8 olanlara 985 TL ödeme yatırmaya başlıyor!
Hemen kimlik numaranızın son hanesine bakın Aile Bakanlığı hesaplara 985 TL yatırıyor PTT üzerinden ödeniyor!

Devlet tüm gücü ile dar gelirli vatandaşları desteklemeye devam ederken Aile Bakanlığı hem hali hazırda kapsam içerisinde yer alan hem de yeni açıklanan destek programlarında ödemelere devam ediyor. Bir yandan yeni başvuruları kabul eden Bakanlık bir yandan da başvuru sahiplerine ilişkin değerlendirmeler sonucunda ödemeleri hesaplara yatırmaya devam ediyor. 

Yılbaşı öncesi yeni ödeme takvimleri üzerinde çalışmalar devam ederken Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere karşılıksız ve geri ödemesiz hibe para yardımları yapılıyor. Konu hakkında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek ödemelerinde daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak adına kapsamı genişlettiklerini duyurdu. 

KİMLİK NUMARASI SON HANESİ 0-2-4-6-8 OLANLAR DİKKAT! 

Başvuru sahiplerine kimlik numarası son hanesine göre ödemeler yatırılmaya başlanırken Kasım ayının son günü itibari ile bir aydan Kasım ayı ödemeleri tamamlanırken bir yandan da Aralık ayına ilişkin ödeme takvimi oluşturuluyor. Dar gelirli ailelerin yılbaşı öncesi maddi olarak desteklenmesi amacı ile pek çok programda ödemeler yapılırken bu ödemeler arasında en çok talep görenlerin başında ise aile destek programı ödemeleri yer alıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamasında ödemeler için çalışmaların sürdüğünü belirterek ödemelerden daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak amacı ile bütçeye 15 milyarlık ek kaynak ayrıldığını ve başvuru sahiplerinin hesabına en az 850 TL ve en yüksek 1.250 TL para ödemesi yatırıldığını duyurdu. Ödemeler için belirlenen parasal aralık 850 TL ile 1250 TL olarak açıklansa da genelde ödeme alan kişilerin hesaplarına ortalama 985 TL yatırıldığı belirtiliyor. 

 AİLE SOSYAL YARDIM PARASI ARALIK AYI BAŞVURULARI VE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aralık ayına ilişkin başvurular tüm hızı ile devam ederken ödemeler ise hesaplara başvuruların incelenerek onaylanması üzerine kademeli olarak kimlik numarası son hanesine göre yatırılacak. Ödeme almaya hak kazanan kişilerin paraları hesaplarına yatırılırken banka hesabı olmayan kişiler ise ödemelerini PTT şubeleri üzerinden tahsil edecek.