Herkes çöpe atıyordu ama içinde 22 ayar altın çıktı! Hurdacılar onun peşinde kaptırmayın

Evinizde bulunan o eşya meğer bir servetmiş! Değerini öğrenince bir daha çöpe atamayacaksınız işte altın değerindeki o cihazlar
Herkes çöpe atıyordu ama içinde 22 ayar altın çıktı! Hurdacılar onun peşinde kaptırmayın

Son dönemde altın fiyatlarının artması ile birlikte altına olan ilginin de artmasına neden oldu. Durum bu şekilde iken gelen bir son bilgi ile herkesin evinde bulunan teknolojik bir cihazın adeta bir servet değerinde olduğu ortaya çıktı. Özellikle de altın fiyatlarının fırladığı bu dönemde evinde bu cihazdan olup da çöpe atmış olan kişilerin çok üzüleceği ifade edildi. Tam olarak 22 ayar altın olduğu öğrenilen bu cihazların daha önce çöpe atılan teknolojik cihazların içerisinde yer aldığı öğrenilince vatandaşlar da evlerinde bu cihazlardan aramaya başladı.

22 AYAR ALTIN DEĞERİNDE BU CİHAZLARI SAKIN BİR DAHA ATMAYIN!

Yapılan açıklamalara göre telefon ve bilgisayarların ana kartlarında yer alan bir iğnenin bulunduğu, bu iğnenin ise altın kaplama olduğu öğrenildi. Bu iğnelerin yüzde 99'unun altında yapıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir''de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, "Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99''u altın" diyerek bu iğnelerin altın olduğu için para kazandırabileceği öğrenilmiş oldu.

screenshot-79-001.png

VATANDAŞLAR HURDA DİYE SATIYORMUŞ!

Yıldız tarafından yapılan açıklamalarda bu ana kartların herhangi bir işe yaramadığı düşünüldüğü dönemde hurdacılara satıldığı ifade edildi. Bunu öğrenen hurdacıların da bunu olumlu yönde çevirmeye çalıştığını ifade ederek, "Telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını anlattı. Ben de elimde bir sürü çalışmayan telefon bulunduğunu ve o cihazların ana kartlarını çıkartabilmem için aşağı yukarı bir hafta sürebileceğini söyledim. Sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını izledim. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı" diyerek hurdacıların bu durumu nasıl fark ettiği konusundan bahsetti.

Şimdi ise konu ile ilgili bu açıklamanın yapılmasının ardından vatandaşlar tarafından evlerinde artık kullanılmayan, işe yaramayan telefon ve bilgisayarların içerisinde ana kartların bulunup bulunmadığına baktığını ifade etti. Altınların ise bulunduktan sonra ancak geri dönüşümcülere satılırsa daha iyi olabileceği yönünde tavsiyeler de gelmeye başladı.