Herkesin sevdiği çay artık harareti almayacak! Yüzde 88 zamla rekor fiyatlar duyuruldu

Çaykur tarafından yapılan son açıklama ile birlikte çay fiyatlarına yüzde 88 oranında zam uygulandığı öğrenildi.
Herkesin sevdiği çay artık harareti almayacak! Yüzde 88 zamla rekor fiyatlar duyuruldu

Özellikle ülkemizde herkes tarafından hemen hemen her gün ya da günde birkaç kez keyif ile tüketilen çay için ÇAYKUR tarafından son zamlar duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre peş peşe gelen zamlar ile ilgili fiyatlarda yeni değişimlerin yaşandığı öğrenildi. Kısa bir süre önce çaya gelen zamların ardından fiyatların yeniden zamlandığı öğrenildi.

GÜNCEL ÇAY FİYATLARI BELLİ OLDU!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte "Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 arttırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" şeklinde ifadeler ile fiyatlar hakkında bilgilendirme yapılmıştı.

4 KEZ ZAM GELDİ!

Bloomberg HT'nin haberine göre; Yapılan bu açıklamanın ardından 8 Haziran tarihinde kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam geldi. Bu zammın hemen arkasından 14 Temmuz tarihinde çaya yüzde 9,5 oranında zam uygulanarak fiyatların biraz daha arttığı görüldü.

Peş peşe gelen iki zammın hemen ardından ise 15 Ağustos tarihinde yüzde4,5 oranında, son olarak 12 Eylül tarihinde yani bugün de yüzde 15 zam geldiği ifade edildi. Gelen bu dört zam ile birlikte fiyat karşılaştırması yaptığımız zaman çaya yüzde 88,2 oranında zam uygulandığı öğrenilmiş oldu.

Çay severler tarafından peş peşe gelen bu zam şimdiden artan fiyatlar nedeniyle tepkilere neden oldu.