Hükümetin EYT'de yaş şartı planını açıkladı! Uzman isim EYT'de 3 aylık maaş ayrıntısını verdi!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun son günlerde tartışma konusun olan EYT’lilerin yaş şartı iddialarına dair çok önemli değerlendirmeler yaparak hükümetin planını açıkladı. YET’de yaş şartı olacak mı?
Hükümetin EYT'de yaş şartı planını açıkladı! Uzman isim EYT'de 3 aylık maaş ayrıntısını verdi!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş emekli olmak için EYT düzenlemesinin şartsız bir şekilde yapılmasını bekliyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin detaylara girmeden EYT düzenlemesinin Aralık ayının sonunda TBMM’ye gönderileceğini açıkladı. EYT’de yaş şartı olacağı ve bu yaşın altındakilerin emekli olup olmayacaklarına dair herhangi bir ayrıntı vermeyen Bakan Vedat Bilgin tartışmaların devam etmesine imkan sağladı.

EYT hakkında daha önce Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamada yaş şartı olmayacağını ifade etmişti. Ancak son günlerde EYT’de kadınlarda 48, erkeklerde ise 50 yaş şartı konuşulmaya başladı. Bu tartışmalar hükümete yönelik EYT’lilerin tepkisine neden olsa da henüz ortada kesin bir söylem yer almıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise hükümetin EYT’de yaş şartına dair planlamasına ilişkin çok önemli bir değerlendirme yaptı.

YAŞ ŞARTI STRATEJİ Mİ?

EYT’de yaş şartına değinen Özgür Erdursun, “EYT’de bu ay sonuna kadar her şey netleşecek. Yaş şartı kesin olacak dememiz yanlış olur. Yaş şartı olacak mı diye Sayın Vedat Bilgin’e sordular açıklayacağını söyledi ama açıklamadı. Yaştan dolayı bir çekingenlik var ama bu bir strateji de olabilir. Herkes ve özellikle de muhalefet yaş şartı getiriyorlar, 50 yaş yapıyorlar balonu şişirebilirler. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp yaş şartı yok ve herkesi yaşa bakmadan emekli ediyoruz diyebilir. Herkesi yerle bir ederler ve çok büyük bir kahramanlık hikayesi yazılır.” dedi.

EYT TASLAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL!

EYT’lilerin umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini söyleyen Özgür Erdursun, “Ortada şu anda EYT taslağı yok. Bundan dolayı insanları umutsuzluğa sevk etmemek lazım. Boşa umut da vermemek gerekiyor. Beklememiz en doğru tavır olacaktır. Sayın Bakan daha önce yaş şartı yok demişti. Şimdi ise yaş şartı konuşuluyor. Bu saatten sonra yaş şartı şok etkisi yaratır. Siz bunu daha önce söylediniz. 1,5 milyon kişinin emekli olacağını açıkladınız. Yaş şartı getirirseniz bu sefer 400 bin kişi emekli olacak.” ifadelerini kullandı.

3 AYLIK MAAŞ ALIP SANDIĞA GİDEBİLİRLER!

EYT’de seçim ayrıntısına dikkat çeken Özgür Erdursun, “EYT’nin seçime de etkisi var. Bu geçmiş yerel seçimlerde görüldü. Seçimi kaybetsem de olmayacaktan bugünlere kadar gelindi. EYT’liler yasal haklarını talep ediyorlar. Ocak ayında EYT’liler emeklilik başvurularını yaparlar. İlk aylıkları Şubat ayında hesaplanır. Nisan ayının 25’in EYT’liler 3 aylık emekli maaşlarını alırlar. Mayıs ayında da erken seçim olur ve gidip EYT’li oyunu ona göre kullanır.” şeklinde konuştu.