İhtiyaç kredisi faizleri patladı! Akbank 50 Bin TL kredi için yeni taksit tablosunu açıkladı!

Merkez Bankası'nın son müdahalesi ile beraber bankaların ihtiyaç kredisi imkanlarında değişiklikler meydana gelmeye devam ediyor. Akbank'ın ihtiyaç kredisi maliyetinin değiştiği bildirildi. Akbank 50.000 TL ihtiyaç kredisini kaç TL taksitle kullandırıyor?
İhtiyaç kredisi faizleri patladı! Akbank 50 Bin TL kredi için yeni taksit tablosunu açıkladı!

Türkiye'de tam anlamıyla bir kredi krizi yaşanıyor. Merkez Bankası'nın bankalara yönelik hazırladığı talimatların ardından bankalar ihtiyaç kredisi pozisyonlarını zorunlu olarak değiştirmek durumunda kaldılar. Merkez Bankası bankalara direkt olarak ihtiyaç kredisi verilmesini engelleyecek bir talimat göndermedi. Ancak bankaların kredi pozisyonlarında yüzde 3'ün üzerinde büyüme olması durumunda menkul kıymet tesis etme yükümlülüğü getirildi. Müşterilere kredi kullandıran bankalar zararına devlet tahvili almak istemedikleri için kredi koşullarını ağırlaştırdılar. Bankalardan müşterilerin ihtiyaç kredisi mümkün ama çok yüksek maliyetleri ödemeyi göze almaları gerekiyor. 

AKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASINDA DEV DEĞİŞİKLİK!

Akbank en fazla ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Çok yüksek bir müşteri portföyüne hitap eden banka ihtiyaç kredisi kampanyasında Merkez Bankası'nın talimatlarına yönelik değişiklik yapmak durumunda kaldı. Akbank'tan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşteriler yük bir maliyet ile karşılaşarak şok oluyorlar. Sadece Akbank'ta değil tüm bankalarda bu kredi pozisyonlarını görmek mümkün. 

İHTİYAÇ KREDİSİ GENEL KURALLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK!

Akbank'ın ihtiyaç kredisi kampanyasında tüm bankaların uymak zorunda oldukları genel kurallarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Müşteriler yine 50.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerini 36 aya kadar vade, 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki ihtiyaç kredilerini 24 aya kadar vade ile kullanıyorlar. 70.000 TL'nin üzerinde ise ihtiyaç kredisi kullandırılması bankalarca tercih edilmiyor. Bunun nedeni de yine kısa bir süre önce Merkez Bankası tarafından getirilen menkul kıymet tesis zorunluluğu Bankalar 70.000 TL üzerinde ihtiyaç kredisini aylık yüzde 1,35 ve 1,45 aralığında faizle vermezlerse Merkez Bankası'ndan devlet tahvili almak zorunda kalıyorlar. Bu zarara uğramak istemeyen bankalar da 70.000 TL üzeri ihtiyaç kredilerini kapattılar. 

AKBANK 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ YENİ MALİYET HESAPLAMASI!

İhtiyaç kredisi faizleri patladı! Akbank 50 Bin TL kredi için yeni taksit tablosunu açıkladı!

Akbank'ın ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşterilere kullandırılacak kredilere uyguladığı aylık faiz oranının yüzde 3,08 olduğu bildirildi. Son gelişmelerin ardından Akbank yaklaşık yüzde 1 oranında ihtiyaç kredisi faizini yükseltti. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanımında müşteriler aylık 2.589 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 93 Bin TL'yi buluyor.