İş Bankası faizi değiştirdi! 250 Bin TL taşıt kredisinin yeni taksit hesaplaması!

Taşıt kredisi kullanarak otomobil sahibi olmak isteyenler için İş Bankası'nın şartları değişti. İş bankası yüzde kaç faizle taşıt kredisi vermeye başladı. 250 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti kaç TL oldu?
İş Bankası faizi değiştirdi! 250 Bin TL taşıt kredisinin yeni taksit hesaplaması!

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı her zaman yüksek olmuştur. Bu kişiler bütçeleri ile otomobil fiyatlarını denkleştirdiklerinde araçlarını alıyorlar. Bu araç alımlarında bankaların verdiği taşıt kredileri de önemli bir destek oluyor. Satın alacağı otomobilin tüm maliyetini peşin olarak ödeme imkanı olmayan vatandaşlar herhangi bir bankadan taşıt kredisi çekerek eksik kalan kısmı tamamlayıp sıfır kilometre araç sahibi olabiliyorlar. 

Bankalar zaman zaman kredi politikaları gereği kredi faizlerinde bazı değişikliklere gidiyorlar. Türkiye'nin şu andaki finansal yapısı da bankaların uygun maliyetlerle kredi vermesine pek de olanak sağlamıyor. Bankalar yüksek faizlerle topladıkları mevduatları düşük faizlerle müşterilere dağıtamıyorlar. Bundan taşıt kredileri de etkileniyor. Son olarak İş Bankası tarafından taşıt kredisi faizinde değişikliğe gidildi. 

İŞ BANKASI TAŞIT KREDİSİ FAİZİ DEĞİŞTİ!

İş Bankası özel bankalar içerisinde en uygun maliyetle taşıt kredisi veren bankalar arasındaydı. Diğer özel bankalar ile karşılaştırıldığında yine makul bir faiz oranı ile taşıt kredisi veriliyor. Ancak İş Bankası'nın taşıt kredisi faizinde artırıma gidildi. Vatandaşlar artık biraz daha yüksek maliyetle taşıt kredisi çekebilecekler. aylık yüzde 1,95 - 2,05 faizle verilen taşıt kredisini İş Bankası bundan sonra aylık yüzde  2,25 faizle vermeye başladı. Müşterilerin taşıt kredisi çekmeleri durumunda maliyetlerinde bir miktar artış yapıldı. 

250.000 TL TAŞIT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI!

İş Bankası faizi değiştirdi! 250 Bin TL taşıt kredisinin yeni taksit hesaplaması!

İş Bankası tarafından yenilenmiş taşıt kredisi faiz oranı ile kredi maliyet hesaplaması yapıldı. 48 ay vadeli 250 Bin TL taşıt kredisi aylık yüzde 2,25 faizle hesaplandığında aylık taksit tutarı 9.554 TL oluyor. Bu krediyi kullanan İş Bankası müşterileri bankaya toplamda 458 Bin TL ödeme yapıyorlar. Bu tutar 4 yıllık kredi vadesinin tüm maliyetini kapsıyor. 

İŞ BANKASI'NA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Taşıt kredisi çekmek için İş Bankası'na nasıl başvuru yapılabileceği merak ediliyor. Bu konuda başvurular İş Bankası şubelerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuru sırasında taşıt kredisinin ne kadar vade ile verilebileceği, limitinin ne kadar olabileceği gibi bilgiler müşterilere veriliyor. Bu şekilde taşıt kredisi kullanılarak otomobil alımı gerçekleştiriliyor. Satın alınan otomobile İş Bankası lehine rehin tesis işlemi de yapılıyor.