İslam Memiş'ten altın sahiplerine paniğe kapılmayın uyarısı! Ucuz fiyattan satmanıza neden olabilir

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte altın sahiplerinin dikkat etmesi gerekenlerden bahsedildi.
İslam Memiş'ten altın sahiplerine paniğe kapılmayın uyarısı! Ucuz fiyattan satmanıza neden olabilir

Bu hafta altın sahipleri için kritik uyarı İslam Memiş'ten geldi! Piyasalarda yaşanan hareketliliğin ardından vatandaşlar tarafından yapılan altın yatırımlarının nasıl değerlendirilmesinin gerektiği merak konusu oldu. Konu ile ilgili Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda özellikle de Ekim ayına dikkat çekilerek, altında nelerin yapılması gerektiğinden de bahsedildi.

İSLAM MEMİŞ PANİĞE KAPILMAYIN UYARISINDA BULUNDU!

Konu ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Memiş "Yaşanan yükselişi takip eden düşüşle birlikte altın fiyatlarında yeni bir operasyon tehlikesi bulunuyor. Aşağı yönlü hareketlerin ardından şu anda paniğe kapılmaya hazır hale gelen acemi yatırımcılar, haftanın kalan bölümünde yaşanacak manipülasyon daha açık hale geliyor. Bu nedenle yeni bir sert iniş, korkuyu yükselterek acemi yatırımcıların paniğe kapılmasına ve ellerindeki altını ucuz fiyattan satmasını neden olabilir.

Burada söyleyeceğim şey, sakın ama sakın bu tuzağa düşmeyin. Sizlerin dip fiyattan satacağı altını, balinalar çok ucuza toplayacaktır. Çünkü altın fiyatları, yılın geri kalan bölümünde yükselişe geçecek. Bu yükselişlerin öncesinde acemi yatırımcıların kazanmasını engellemek ve ellerindekileri almak için manipülasyon oyunları oynanacaktır." şeklinde ifadeler ile altın sahiplerine peş peşe açıklamalarda bulunuldu.

DOLARDA SON DURUM!

Altının yanı sıra doların yükselmesinin de altın fiyatlarına etki göstereceği konusu hakkında da "Ons altındaki yükselişlerle birlikte, bugün açıklanan Orta Vadeli Program'da da yer aldığı gibi yıl sonun için dolar kuru 30 lira 40 kuruş olarak tahmin edilmekte. Bu tahmin, 2026 yılına kadar 47 liraya kadar ulaşıyor. Gram altın/TL fiyatlarının bir yandan da dolara endeksli olduğu düşünülürse, ilerleyen yıllarda yaşanacak döviz yükselişi, beraberinde ons altının da yükseleceği hesaba katıldığında gram altın fiyatlarında yeni rekorları kaçınılmaz yapıyor.

Şu anda fiziki piyasalar ile gösterge kur arasında 35-40 liralık bir makas aralığı bulunsa da, altın için Eylül ayında alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Bu alım penceresi kapanmadan, hamle yapmak ve emtialar için hazırlığa başlamak oldukça kazançlı olabilir." şeklinde ifadelere yer verildi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.