İslam Memiş'ten kritik gram altın açıklaması! 2 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
İslam Memiş'ten kritik gram altın açıklaması! 2 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı

Vatandaşlar tarafından altın fiyatları hakkında merak edilenler hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından bugün önemli açıklamalar geldi. Gram altının geldiği son rakam hakkında önemli bilgiler veren Memiş, gelinen son noktada gram altında izlenecek olan yollardan bahsetti.

GRAM ALTININ 2 BİN 500 TL OLACAĞI TARİHİ AÇIKLADI!

Konu ile ilgili İslam Memiş tarafından yapılan önemli açıklamalar şu şekildeydi;

"Kafalarda en çok dönen soru bu. Net bir cevap vermek mümkün olmasa da, döviz tarafını kestirememekle birlikte ons altının yıl sonuna kadar 2150 ve 2250 dirençlerini aşmasını bekliyorum. Burada döviz tarafından bir destek verilmesi halinde gram altının çok rahat bir şekilde kendisini 2000 lira üzerine atacağını söylemek mümkün. Altındaki yükseliş dalgalı olacaktır. Uzun vadeli yatırımlarda pozisyonunu koruyanlar kazanacak olsa da, kısa süreli gir-çık hareketlerde ters ayakta yakalanma ihtimaliniz mevcut. Her zaman söylediğim gibi altın kesintisiz bir yükseliş göstermeyecek. Evet, yükselecek ancak sert düşüş hareketleri de olacaktır. Buralarda panik satışı yapmak, telafisi olmayan pişmanlıklara neden olabilir.

Borsada satışlar var, dolar kuru yükseliyor. Euro, altın ve gümüş geriliyor. Bir pozisyon değişikliği var, piyasalarda bir karışıklık var, yatırımcı da karar veremiyor. Peki, yatırımcısı ne yapmalı? Borsa İstanbul güçlü duruşunu korumaya devam ediyor ancak satış beklentim hala devam ediyor. 7000 altında rakamlar hala gelebilir mi? Evet."

DOLAR KURU HAKKINDA DEĞERLENDİRMELER YAPTI!

Altının yanı sıra dolar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan İslam Memiş, "Dolar kuru güçlendi. 27 üzerinde tutunuyor. Ağustosta herhangi bir değişiklik yok. Hedef 27.50 lira seviyesi. Ağustos içinde bekliyorum. 27.10 - 27.16 aralığında bir kur var serbest piyasa ile resmi kur arasında. Dolar güçlü duruyor çünkü doların değeri, dolar endeksi 103 dolar üzerinde.

Aşağı yönlü bir trend bekliyorum ama yeniden. Dolar kurundaki yükseliş de devam ediyor. Kenarda param varsa ama paramı dolara yatırmam, yatırım aracı değildir dolar. Altının, euronun, borsanın getirisi dolara kıyasla daha fazla oldu, buna göre karar vermek gerekiyor." dedi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.